An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Laurel Canyon  (DVD) Laurel Canyon

Udgivet 17. november 2003 af Scanbox DVD5789 / UPC# 5706102357893

Laurel Canyon  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Independent - 2002
USA - Farve - 103 min
Ønskeliste
Drama
Filmens specifikationer
Original titel: Laurel Canyon
Instruktør: Lisa Cholodenko
Medvirkende:
Jane  Frances McDormand
Sam  Christian Bale
Alex  Kate Beckinsale
Sara  Natascha McElhone
Ian McKnight  Alessandro Nivola
Fripp   Lou Barlow
Rowan  Russell Pollard
Dean  Imaad Wasif
Mickey  Mickey Petralia
Claudia  Melissa De Sousa
Vis alle medvirkende...
Stikord: Film-making
Familierelationer
Musik / Musiker
Psykiater / psykolog
Rock Music
Utroskab
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Ja Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
DTS 5.1
Engelsk
Dansk
Norsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,85 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 8

Gennemsnit: 7.0 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

David
Morten K.

Den djævelske rock

Christian Bale og Kate Beckinsale spiller det pæne unge par Sam og Alex, som snart skal giftes. Han er netop blevet uddannet som læge, og hun er ved at færdiggøre sin anden Ph.D. afhandling. Da han får tilbudt en plads som reservelæge, bliver de to nødt til at flytte til Californien.
    Men det er ikke sådan at finde et hus at bo i, så mens de leder, flytter de ind hos Sams mor, Jane (spillet af Frances McDormand). Hun er pladeproducer og lever det vilde liv med fester til langt ud på natten, masser af sprut og masser af stoffer.
    Fra starten er Sam meget undskyldende på vegne af sin mor. Han ønsker i virkeligheden ikke, at Alex skal i kontakt med den verden, moderen repræsenterer, men han bliver alligevel nødt til at tage på arbejde på hospitalet og efterlade Alex i moderens hus, så hun kan skrive på sin afhandling.
    De ensomme timer foran computeren får snart Alex til at søge mod lyden af musik, og der går ikke lang tid, før hun finder vej til pladestudiet i baghaven, hvor Jane arbejder på et nyt album for et lille band, hvis forsanger hun i øvrigt er kæreste med. Imens på hospitalet begynder Sam at skæve til en af sine kollegaer, den eksotiske Sara, der ikke lægger skjul på, at hun gerne vil i kanen med ham.
    Filmen følger disse karakterer i nogle dage, hvorefter de alle må tage deres valg i livet op til overvejelse.

Laurel Canyon er ude af balance. Den ved ikke helt, hvad den vil sige, og den ved ikke helt, hvilke midler den skal bruge til at få sine pointer frem. Den bruger unødvendigt meget krudt på ligegyldige ting og dykker ikke dybt nok ned i de ting, der er vigtige.
    Filmen er simpel og karikeret på de forkerte steder. Hvordan vælger den f.eks. at illustrere, at Sam og Alex er et pænt, nydeligt par? Jo, de spiller scrabble i flyet til Californien, og når de har sex, spørger de pænt, om den anden nu også kom. Sådan, så er de sat i bås!

Der er flere små historier i filmen. Den ene handler om Sam og hans mor, der aldrig rigtig har kendt hinanden. Den del falder på gulvet, fordi det simpelthen ikke er troværdigt, at Frances McDormand og Christian Bale er mor og søn. Han er 15 år yngre end hun, så rent teoretisk er det muligt, men i praksis virker det ikke. Derudover formår filmen ikke at spille de to karakterer op mod hinanden, fordi de har meget få scener sammen.
    En anden del af historien handler om Alex. Hun har altid været pæn og artig, men da hun kommer i kontakt med den "slemme" musikverden, får hun øjnene op for, at der måske er andet i livet end bøger og studier. Problemet er, at hun urealistisk hurtigt hopper med på den nye livsstil. Der går 5 minutter, så sidder hun med en joint i hånden og kommenterer bandets musik, og i næste øjeblik smider hun tøjet og hopper i svømmepølen og begynder at råkysse både Jane og hendes kæreste.
    Sideløbende med at Alex bliver forført af den vilde livsstil, bliver Sam mere og mere fristet af sin kollega Sara. Filmen hopper frem og tilbage mellem de to historier, men den virker ikke særligt engageret i Sams del. Så hans scener er underligt korte og næsten uden indhold. Det efterlader Christian Bale med det store problem, at der er alt for lidt kød på rollen som Sam.
    Faktisk synes jeg, at den bedste karakter er forsangeren Ian, spillet af Alessandro Nivola. Han er en smule farlig på en interessant måde, og han får ekstra points, fordi det er hans egen sangstemme, vi hører i filmen. Det er altså fedt, for man kan næste mærke hans koncentration, når bandet indspiller deres musik i studiet.

Og hvad er det for en pointe filmen vil frem til?

På den ene side vil den gerne handle om, hvad der sker, når to så forskellige miljøer støder sammen. Det interessante i sådan en historie er ikke, hvad karaktererne gør, men hvad der sker, når de bliver opdaget og konfronteret med det, de har gjort. Filmen undgår alt for mange af disse konfrontationer, og det betyder, at der sker en masse tvivlsomme ting, som aldrig bliver kommenteret, og som der aldrig bliver fulgt op på. Scenerne bliver i sig selv ofte ubetydelige, for hvorfor er de i filmen, hvis de ikke har nogen effekt på historien?
    Derudover virker det, som om filmen synes, man skal have dårlig samvittighed, hvis man er interesseret i et godt job og ikke gider ryge sig skæv hver aften! Det er svært at tage seriøst.

Når filmen endelig når til sit klimaks med en masse råben og skrigen, er den kun nået til samme sted, som den startede. Og så slutter den. Lige netop, som man tror, at nu kommer de scener, hvor karaktererne får snakket ud og finder ud af, hvad de vil. Sådan en slutning kan kun kaldes kryptisk.
    Det virker på mig, som om instruktøren Lisa Cholodenko tror, at hun har skabt et eller andet postulat, der skal debatteres. Det ville jeg også ønske, hun havde gjort, for jeg vil så forfærdelig gerne kunne lide filmen, men da rulleteksterne kørte over lærredet, sad jeg tilbage med en følelse af, at det hele havde været én stor spildt chance.

David

Specielt om denne udgivelse:

  • Kommentarspor med instruktøren Lisa Cholodenko
  • Making of
  • Trailer
  • Sneak Preview
  • Biografier
  • Audio: Engelsk DD5.1 / DTS5.1
  • Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk

Brugerne skriver om Laurel Canyon:

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 14. november 2008
Tøsen ser henrivende ud
Frances McDormand, Kate Bekinsale, Christian Bale og ikke mindst Natascha McElhone (som dog var lidt bedre i Ronin) ser godt ud og slider i det med denne film, der har sine momenter, men aldrig griber sit publikum i nosserne. Den sejler afsted ovenpå poolen; og at folk udvikler sig er vel ikke tilstrækkeligt til at bære et stykke dramatik? I dene sag sniger zzzzz sig umærkeligt ind på én - uden dog at få hele overtaget. Bekinsale spiller skuespil af god skuffe! Og så ser hun fortryllende ud.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 3. august 2008
Laurel Canyon
Dette er skuespillernes film. Christian Bale spiller en lægestuderende der sammen med sin specialeskrivende kæreste (Kate Beckinsale) flytter ind i sin mors store lejlighed for at få ro til deres respektive studier. Det bliver dog ikke helt som de havde forventet, og der byttes op og ned på rollefordelingen, og alle må revurdere deres liv og forholdet til andre mennesker. Der kommer sådan set ikke så meget ud af det, men det er vist heller ikke meningen. Pointen med historien synes at være, at vi alle er i bevægelse og at vi ikke skal forvente at kunne holde fast i vores fastlåste opfattelser, fordi det kun vil medføre ulykkelighed. Så hvad filmen mangler af egentligt plot opvejer den med skarpsindige iagttagelser om menneskelige relationer og kærlighedens mange ansigter. Frances McDormand er fantastisk som moderen, men også Beckinsale skal have ros. Tøsen kan jo faktisk spille skuespil og ikke kun se henrivende ud!

Ret din egen anmeldelse af Laurel Canyon - klik her

Start en debat om filmen Laurel Canyon - klik her

Start en debat om denne udgave af Laurel Canyon - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45