An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Film Noir Collection (9 film) (DVD) Film Noir Collection (9 film)

Udgivet 15. oktober 2007 af Universal 8252050 / UPC# 5050582520507

Film Noir Collection (9 film) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 1942-1949
Ønskeliste
Film Noir
 
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  England
Features:
Anamorphic (16:9) Trailer
Production Notes Music video
Documentary Music score
Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 9Denne udgivelse indeholder 9 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
    Engelsk
Engelsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
        

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 6

Gennemsnit: 8.8 ud af 10

Du kan også stemme.   


Film Noir Collection

Denne perfekte samling med 10 klassiske Film Noir titler er et must for enhver film samler. Blandt højdepunkterne finder vi film som: Double Indemnity ("I wonder if I know what you mean." "I wonder if you wonder."), The Killers ("For nearly two years we weren't more than eight and a half feet apart. That's how big the cell was.") og Out of the Past ("All women are wonders, because they reduce all men to the obvious.").
David

Specielt om denne udgivelse:

  • The Big Steal (1949) (farvelagt version)
  • The Blue Dahlia (1946)
  • Crossfire (1947)
  • Double Indemnity (1944)
  • The Glass Key (1942)
  • The Killers (1946)
  • Murder, My Sweet (1944)
  • Out of the Past (1947)
  • This Gun for Hire (1942)

Brugerne skriver om Film Noir Collection:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 15. oktober 2013
Film Noir Classics
Crossfire ***1/2

Fascinerende og højspændt drama om opklaringen af et mord blandt en gruppe amerikanske ex-soldater. Dmytryk har iscenesat med stor rutine.

Double Indemnity ****

Måske den bedste film noir overhovedet. ALT spiller i denne nervepirrende krimi; Barbara Stanwyck er på toppen af sin ydevne, ligeledes MacMurray som forsikringsagenten med en rygrad som en nudel. Men også Robinson som chefen er genial! Fremragende disponeret; en klassiker!

The Big Steal ***

Don Siegels instruktion sidder lige i skabet i denne enkle men tæt flettede krimi, hvor Mitchum spiller en ex-soldat der mistænkes for at have stjålet en stor sum penge fra hæren - det påstår William Bendix ihvertfald og han forfølger nidkært Mitchum over stok og sten. Undervejs forelsker han sig i Jane Greer der til at begynde med ikke aner hverken ud eller ind. I andre roller dukker Patrick Knowles, Ramon Novarro og John Qualen op. Ingen klassiker, men Siegel disponerer sin film fortrinligt og det sprutter med pludselig vold og intens spænding undervejs. Filmen skal naturligvis kun nydes i sort/hvid.

The Killers ****

En klassisk film-noir der nu kan fås uden at man behøver at få den matte genindspilning med. Burt Lancaster har sin debut som en ung mand der kommer på gale veje, da han mingler med nogle slemme mafiadrenge. God gammeldags underholdning økonomisk og veldisponeret iscenesat af Robert Siodmak.

Murder, My Sweet ***1/2

En af de bedste film-noirs fra perioden. Dick Powell er overbevisende som Philip Marlowe og dialogen er knivskarp fra start til slut. Hårdkogt og brutal er det en film der naturligvis læner sig faretruende nær op ad en samtidig selvkarikatur, men det er jo netop kun udtryk for dens store klasse.

Out of the Past ***1/2

En rigtig kriminalfilm med fint samspil mellem Douglas og Mitchum i tidlige roller. Rigtigt godt plot med de overraskelser der skal til i en sådan film. Kirk Douglas er rigtig god i sin anden film og Mitchum er ligeledes meget overbevisende. En vaskeægte filmnoir-klassiker.

The Blue Dahlia ***

Fint diponeret og velspillet krimi om en ex-officer der løslades og efter et skænderi med sin kone udvandrer. Dagen efter findes hun død, tilsyneladende for egen hånd. Snart er han eftersøgt og må selv prøve at finde ud af hvem der er morderen sammen med nogle venner fra fængslet. Alan Ladd er fin i hovedrollen, men det er i virkeligheden birollerne der er de mest interessante, herunder naturligvis Veronica Lake, men også William Bendix som en af Ladds fængselsvenner og Howard Da Silva som slimet natklubejer. Solidt instrueret af George Marshall der lavede flere gode film i sin karriere og denne rangerer rimeligt højt. Tæt og fint formet film-noir der klart hører med i samlingen ved siden af alle de andre i genren. Ikke en perle men gedigen.

This Gun for Hire ***

Selvom Alan Ladd virker en anelse stiv i sin første store filmrolle så er det en ganske fin lille noir-ting som Frank Tuttle fik banket sammen for 70 år siden. Ikke så intens som senere film i genren, men absolut velskrevet og godt spillet af de Ladd og den forførende Veronica Lake - deres første film sammen, men det blev til flere. Filmen er lidt længe om at komme i omdrejninger men tager sig sammen til en fin afslutning i den sidste lille halve time. Godt håndværk over hele linien.

The Glass Key ***

Stemningsmættet og velspillet film-noir om en korrupt politiker (Brian Donlevy) der beslutter sig for at rydde op i sin fortid og i stedet for at samarbejde med gangstere at forene sine kræfter med den anstændige og progressive Ralph Henry. Men da dennes søn bliver myrdet bliver det tydeligt, at der er kræfter der prøver at holde ham væk fra dydens smalle sti. Men hvem er morderen? Alan Ladd spiller Donlevys bodyguard og som Henrys datter ses Veronica Lake. I andre roller ses William Bendix som heavy og Joseph Calleia som gangsterboss. Baseret på en roman af Dashiell Hammett. Ganske glimrende og underholdende film.

Skriv din egen anmeldelse af Film Noir Collection - klik her

Start en debat om filmen Film Noir Collection - klik her

Start en debat om denne udgave af Film Noir Collection (9 film) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45