An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Marilyn Collection, The: 17 Fabulous Films  (DVD) Marilyn Collection, The: 17 Fabulous Films

Udgivet 3. november 2008 af 20th Century Fox 3982501000 / UPC# 5039036040068

Marilyn Collection, The: 17 Fabulous Films  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 20th Century Fox - 1950-1961
USA - Farve & B/W
Ønskeliste
MusicalDramaRomantikKomedie
Filmens specifikationer
Original titel: Marilyn Collection, The
Medvirkende:
  Marilyn Monroe
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark
Features:
Anamorphic (16:9) Trailer
Production Notes Music video
Documentary Music score
Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 17Denne udgivelse indeholder 17 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
    Engelsk
Dansk
Engelsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
        

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 3

Gennemsnit: 8.7 ud af 10

Du kan også stemme.   


The Marilyn Collection

Marilyn! Bare navnet fremmaner billedet af et af Hollywoods mest fortryllende ikoner, en guddommelig, naiv kvinde med yppige former og et sexet smil. Hun var også en pioner, der flyttede grænser for de skuespillerinder, der fulgte i hendes fodspor. Hun var, og er den dag i dag, en international sex-gudinde, kendt og elsket verden over i mere end et halvt århundrede.

Denne samling indeholder 17 af hendes mest elskede film:

All About Eve. Den ultimative beskrivelse af intrigerne bag kulisserne hos de rige og berømte. Det er en klassisk historie om ambitioner, jalousi og bedrag i teatermiljøet i New York for et halvt århundrede siden. Den unge skuespillerspire, Eve Harrington, charmerer sig ind på livet af sit idol, den aldrende Broadway-stjerne Margo, men bag den søde, elskelige facade gemmer sig en glubsk og usund appetit på egen berømmelse.

As Young as You Feel. Monty Wooly spiller her en ældre bogtrykker, som imod sin vilje tvinges på pension. Han ved ikke, hvad han ellers skal lave, og får så den idé at udgive sig for at være præsident for sit gamle firma, medbringende en række forslag til forbedringer. Snart er han viklet ind i større problemer, end han havde forudset. I andre roller ses Constance Bennett, Thelma Ritter og en ung Marilyn Monroe.

Bus Stop. Beau, en uerfaren cowboy, søger lykken i Arizona. Han skal deltage i en rodeo, men vil også forsøge at finde en kvinde. Han finder næsten mere, end han kan klare, da han møder sangerinden, Charie, der har kurs mod Hollywood. Efter at have vundet rodeoen, tvinger Beau Cherie med ombord på bussen hjem, hvor han vil gifte sig med hende. En snestorm tvinger bussen til at standse natten over ved en øde station, og det får konsekvenser for alle ombord.

Don't Bother to Knock. Jed Towers, spillet af Richard Widmark, er pilot og bor på et hotel i New York, hvor også hans veninde (Anne Bancroft) er indlogeret. Jed får en dag gennem sit vindue øje på den veldrejede Nell (Marilyn Monroe), som er babysitter hos familien Jones, men som har en lidt speciel måde at udføre sit job på. Jed bliver mere og mere klar over, at den forstyrrede, mystiske sexbombe er den sidste person, som familien skulle have betroet deres lille datter.

Gentlemen Prefer Blondes. Den skønne showgirl Miss Lorelei Lee lever efter mottoet "Diamonds are a girl's best friend". Hun stiger om bord på båden fra New York til Paris med den hensigt at gifte sig med millionæren Gus Esmond. Undervejs forelsker hendes veninde, Dorothy Shaw, sig i en fattig privatdetektiv, der er hyret af Esmonds far til at afsløre, hvorvidt Miss Lee blot er ude efter pengene. Miss Lee vil forpurre forelskelsen og føre Dorothy sammen med diamanthandleren Sir Francis Beekman.

How to Marry a Millionaire. Loco (Betty Grable), Pola (Marilyn Monroe) og Schatze (Lauren Bacall) er tre smukke, men fattige og ikke udpræget intelligente veninder, der lejer en dyr penthouselejlighed på Manhattan. Planen er at tiltrække velhavende mænd, som de siden kan gifte sig med. De lykkes for dem alle tre at finde en mand, men det kommer ikke til at gå helt, som de havde regne med. How to Marry a Millionaire er instrueret af Jean Negulesco.

Let's Make It Legal. Miriam Halsworth er en tiltrækkende bedstemor (Claudette Colbert), som vil lade sig skille fra sin mand. Han er en uforbederlig spiller, og skilsmissen er en kendsgerning ved midnatstid. Inden da sker der en række mærkelige hændelser, der kan ændre parrets planer, herunder ankomsten af en af Miriams tidligere flammer, som forsøger at friste hende. Foruden MacDonald Carey og Zachary Scott medvirker Marilyn Monroe i en birolle.

Let's Make Love. Monroe spiller en skuespiller, der med sin teatertrup er ved at sætte et stykke op, hvor de gør grin med forretningsmanden Jean-Mark Clement. Ikke fordi han er en dygtig forretningsmand, men fordi han er berygtet for sine kvindebekendt-skaber. Men da Clements presseagent sender Clement afsted til teatret for at stoppe den dårlige presse, tror truppen, at han er en simpel skuespiller, der er til optagelsesprøve på rollen som Clement - og han ender med at få rollen.

Love Nest. Jim og Connie er et ægtepar, som vender tilbage til hverdagslivet efter krigen, men har en masse vanskeligheder med deres nye hjem. De bliver ustand-seligt forstyrret af byggeproblemer og ikke mindst deres nye lejere. Foruden June Haver og William Lundigan som ægteparret medvirker bl.a. Frank Fay og Marilyn Monroe. Manuskriptet er begået af selveste I.A.L. Diamond, hvis humor senere nåede astronomiske højder i samarbejdet med Billy Wilder.

The Misfits. De tre venner Gay (Clark Gable), Guido og Percer hutler sig igennem tilværelsen med tilfældigt arbejde ved rodeoer. Sammen lægger de en snedig plan: De vil drive en mængde utilpassede heste sammen og sælge dem som hundemad. Gays kæreste, Roslyn (Marilyn Monroe), modsætter sig planen og selvom alle tre mænd er forelskede i hende, bliver hun sammen med Gay overbevist om, at han vil gøre det rette. Filmen skulle vise sig at blive både Monroes og Gables sidste.

Monkey Business. Barnaby Fulton (Cary Grant) er kemiker i et medicinalfirma og arbejder på at udvikle en foryngelsespille. En af hans forsøgsaber slipper løs og udvikler selv en formel, som den hælder i firmaets drikkevandsbeholder. Barnaby, der føler sig som født på ny ved at drikke af vandet, tror, det er hans egen medicin, og snart drøner han rundt med chefens veludviklede sekretær (Marilyn Monroe). Hans kone (Ginger Rogers) smager også rigeligt på vandet og går helt i barndom.

Niagara. Ægteparret George og Rose Loomis har lejet en hytte ved Niagara-vandfaldet. Smukke og utøjlelige Rose lægger ikke skjul på, at hun bedrager George med andre mænd, men han elsker hende for meget til at ville lade sig skille. Hvad George dog ikke ved er, at Rose og hendes elsker har tænkt sig at myrde ham i ly af de brusende vandmasser.

River of No Return. Canada, 1900-tallet. Farmeren Matt Calder bliver overfaldet og frarøvet sin hest af gambleren Harry Weston, mens Harrys kæreste Kay og Matts søn Mark ser på. Kay elsker Harry, men er imod vold og vælger at blive hos den sårede Matt for at mødes med Harry senere. Matt forfølger Harry på en tømmerflåde med Kay og Mark på slæb. Snart er regnskabet time inden for rækkevidde, men kan Matt regne med, at Kay ikke vil hjælpe sin tidligere mand?

The Seven Year Itch. Mens Richard Sherman bliver hjemme på Manhattan for at arbejder, tager hans kone og børn på sommerferie. Ensom sidder han tilbage og fantaserer om de kvinder, han har mødt i sit liv. Dagdrømmene får en brat ende, da han møde sin nye nabo. Hun er fotomodel og tilsyneladende lige så naiv, som hun er smuk. Med skumle bagtanker inviterer Sherman hende på middag, der dog ikke bliver helt den succes, han havde tænkt sig.

Some Like It Hot. Da et par Chicago-musikere bliver vidner til et gangstermord, springer de på et sydgående tog, forklædt som Josephine og Daphne, de to nyeste - og knap så charmerende - medlemmer af et rent kvindejazzband. Deres dække er perfekt - indtil en elskovssyg sangerinde falder for Josephine, en aldrende playboy falder for Daphne, mens gangsterbossen nægter at falde for deres svindelnummer! En af filmhistoriens sjoveste komedier.

There's No Business Like Show Business. Molly og Terence Donahue og deres tre børn, Tim, Steve og Katy udgør den fasttømrede Vaudeville familie, The Five Donahues. Men familiens ellers så stærke sammenhold begynder at sprække, da Tim møder og forelsker sig i den smukke sangerinde, Vicky. Opsplitningen af familien fortsætter, da Katy forlover sig, og Steve vælger sine egne veje som præst. Men selv om deres veje skilles, vil de altid kunne samles om deres fælles kærlighed: show business.

We're Not Married. Fem ægtepar, der alle er blevet gift hos en ikke-autoriseret dommer, finder ud af, at de ikke er legalt gifte og reagerer på vidt forskellig måde. Et af parrene har giftet sig af praktiske grunde, men hader i virkeligheden hinanden. Èn øjner nu en chance for at blive skønhedsdronning i stedet for kone. Én er kun er ude efter sin mands millioner. To keder sig gudsjammerligt, og én er bekymret, fordi hans søn nu er "uægte". Alt ender dog godt på den ene eller den anden måde.
Tekst fra pressemateriale

Specielt om denne udgivelse:

Alle filmene har danske undertekster, UNDTAGET:
  • As Young As You Feel
  • Let's Make It Legal
  • Love Nest
  • We're Not Married

Brugerne skriver om Marilyn Collection, The (17 film):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 13. marts 2014
Classic Marilyn

River of No Return **1/2

Ganske rigtigt ikke noget særligt, men heller ikke helt ringe. Spændingen er nogenlunde og sceneriet er smukt. Jeg kunne godt lide den, selvom den vanskeligt lader sig betragte som et større værk. Men det er jo et melodrama og som sådan fungerer det faktisk helt godt.

There's No Business Like Show Business **1/2

Den danske titel på denne traditionelle showbiz-fortælling snyder gevaldigt for der er ikke optræk til hverken det ene eller det andet undervejs. Det hele er ganske ærbart og også en lille smule kedeligt. Håndværket er dog i orden og skuespillerne gør det udmærket. Om ikke af anden grund så kan man se filmen for at opleve en tidlig Marilyn Monroe. I sidste ende er det dog Irving Berlins ørehænger-evergreens der er filmens kit.

The Seven Year Itch ***

Èt af højdepunkterne i Monroes karriere. En vidunderlig syrlig Wilder-komedie om undertrykte drifter og længslen efter kærligheden. Filmen indeholder meget mere end blot den legendariske scene med Marilyn på risten. Det er en typisk Wilder-satire svøbt i komedieformens tilsyneladende uskyldige klæde. Filmen burde måske have en halv stjerne mere, men jeg holder lidt igen.

How to Marry a Millionaire **1/2

Tyndbenet men velspillet komedie om tre luddovne men meget smukke kvinders jagt på det søde liv i armene på stenrige mænd. Ikke verdens bedste film, men det er sjovt at se Bacall, Monroe og Grable i fint samspil. Filmen kan bestemt heller ikke beskyldes for at tage sig selv højtideligt, hvilket også hjælper på det samlede indtryk.

Gentlemen Prefer Blonds ***

Så afgjort én af Marilyn Monroes bedste film. Historien er selvfølgelig ufatteligt banal, men Hawks doserer rigelige mængder stil og humor plus et ensemble af gode spillere. Jane Russell - som efter min mening ikke var det store lys som kunstner udover hendes indlysende fysiske fordele - er også rigtigt god her.

All About Eve ****

Sammen med SUNSET BOULEVARD og ILLUSIONERNES BY den bedste film om Hollywood "from the inside". Bette Davis var vistnok aldrig bedre og George Sanders er som vanligt slesk og slimet arrogant. Anne Baxter får ikke helt styr på sin ambitiøse stjerne in spe, men det betyder ikke det store for dette fremragende drama der ikke er forældet med eet billede!

Bus Stop ***

William Inge´s skuespil er overført til film af teatermanden Joshua Logan og det mærker man tydeligt. Skuespillerne er til gengæld førsteklasses, og historien fænger fra første færd. Monroe viser sit talent, specielt over for en Don Murray der prøver alt for meget.

Don't Bother to Knock **1/2

Marilyn Monroe i én af sine første dramatiske roller som en ung anspændt kvinde der bliver centrum for Richard Widmarks passioner. Udmærket lille melodrama uden at være det helt store.

Let's Make It Legal **1/2

Helt morsom komedie om en fraskilt kvinde (Claudette Colbert) der lever sammen med datteren (Barbara Bates) og svigersønnen (Robert Wagner) der er ved at være godt træt af situationen og klager til eks-manden (MacDonald Carey), der iøvrigt er hans chef på jobbet. Da en klam smørtenor (Zachary Scott) begynder at gøre tilnærmelser til eks-konen kommer manden op på beatet i forhold til at vinde hende tilbage, hvilke skaber en del tumult i det lille hjem. Ikke verdens mest veldisponerede film, men castet er gyldent og alle spiller som om de tror på hvad de laver. Forudsigeligt, men muntert hele vejen. Marilyn Monroe har en lille talerolle som en badenymfe ved en swimmingpool.

Let's Make Love ***

Glinsende komedie med alle George Cukors fingeraftryk over det hele. Yves Montand og Marilyn Monroe er et fantastisk filmpar - det mente de jo også privat - og filmen er morsom og underholdende. Og så byder det på ét af bedst koreograferede sangnumre fra perioden, nemlig "My heart belongs to daddy". En yderst helstøbt film. Afsnittene med Gene Kelly, Bing Crosby og Milton Berle er forresten små perler.

The Misfits ***

Uden på nogen måde at være ypperlig er dette et ganske godt drama om nogle rodløse eksistenser og deres triste skæbnemøder. Men filmen udgør en værdig afslutning på 3 meget markante personligheders karrierer, nemlig Montgomery Clifts, Marilyn Monroes og Clark Gables. I denne film udgør de en ret god trio og der ER tale om en meget gribende film!

Monkey Business ***

Vidunderlig Hawks-komedie om en distræt professor der opfinder en ungdomseleksir. Utroligt morsom film med nogle helt utroligt dresserede chimpanser - og en ung Marilyn Monroe ved siden af.

Niagara ***

Eksotisk - og for tiden vovet - melodrama om en ung kvinde og hendes mand der muligvis skjuler en dyster hemmelighed for dem begge. Det kommer til at udvikle sig til et drama på liv og død, da en anden mand kommer på tværs. Den smukke Jean Peters stjæler ofte billedet fra Marilyn Monroe.


Skriv din egen anmeldelse af Marilyn Collection, The (17 film) - klik her

Start en debat om filmen Marilyn Collection, The (17 film) - klik her

Start en debat om denne udgave af Marilyn Collection, The: 17 Fabulous Films - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45