An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Greenaway Collection (3 film) (DVD) Greenaway Collection (3 film)

Udgivet 3. marts 2015 af Atlantic Film 1644 / UPC# 7319980016448

Greenaway Collection (3 film) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 1988-1993
England - Farve - 360 min
Ønskeliste
Drama
Filmens specifikationer
Original titel: Greenaway Collection
Instruktør: Peter Greenaway
Stikord: William Shakespeare
Based-on-a-play
Surrealisme
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Tekster: Dansk
Norsk
Svensk
Finsk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 3

Gennemsnit: 7.0 ud af 10

Du kan også stemme.   


Greenaway Collection

Indeholder følgende film:
  • The Baby of Mâcon (1993)
  • Drowning by Numbers (1988)
  • Prospero's Books (1991)
The Baby of Mâcon
Italien i 1600-tallet. Selv om alle byens kvinder er blevet sterile på grund af sult og sygdomme, føder en gammel kvinde en søn. Kvindens familie hævder, at hun har født barnet ved en jomfrufødsel, men kirken lader sig ikke overbevise. Synden skal straffes!
     Peter Greenaways The Baby of Mâcon er et nådeløst angreb på overtro og religion. Filmen skabte skandale ved sin premiere på filmfestivalen i Cannes i 1993, og mange af dens barske scener kræver absolut en stærk mave.

Drowning by Numbers
Denne sorte komedie er virkelig sort og gjort med en undertone af herlig, pirrende fryd. Hele tre kvinder af samme familie, en mor, hendes datter og hendes niece, alle med samme navn, er højst utilfredse med deres ægtemænd og drukner dem på skift. Den lokale bedemand drages hver gang modvilligt med ind i mordplanerne. Historien fortælles i tal, fra 1 til 100 – i sandhed en original og anderledes film.

Prospero's Books
Med en febril, overstrømmende fantasi og en djærv brillans skaber Peter Greenaway sin fantastiske version af William Shakespeares verdensberømte teaterstykke "The Tempest" (på dansk "Stormen").
     Sammen med sin datter Mirinda forvises den gamle magiker og retmæssige hertug af Milano, Prospero, til en øde ø af sin bror og fjende Antonio, der sammen med kongen af Napoli har taget magten i Prosperos hjemstad. På øen møder Prospero ånderne Ariel og Caliban, som han bruger i sin grusomme hævn for at generobre magten.


Brugerne skriver om Greenaway Collection (3 film):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 4. august 2015
Peter the Painter
The Baby of Mácon ***

Peter Greenaway arbejder først og fremmest med billeder fordi han mener at mediet har mere med maleriet at gøre end med litteraturen. Der udover er han optaget af det menneskelige sinds mørke sider, hvilket giver hans film en særlig spændstighed der ikke ligner noget andet man har set. I denne middelalderfortælling er vi vidne til en teatertrups forestilling om en umulig fødsel der vender op og ned på den katolske kirkes forestillinger og kræver mere end et enkelt offer undervejs. Julia Ormond kan opleves i fri dressur og det er altså guf for nethinden. I det hele taget er det igen det visuelle der er i centrum her, men filmen er også et ganske stærkt - omend også lidt uklart -frontalangreb på den kirkelige institution og masseadfærd. Man kan mene hvad man vil om Greenaway og hans særlige stil, men fascinerende er det uanset at hans film godt kan virke anmasende, både æstetisk og tematisk.
Filmen kan ikke mangle i Greenaway-samlingen.¨

Drowning by Numbers ***

Det er hævet over enhver tvivl, at Peter Greenaway bestemt ikke er for enhver smag. Der kan være mange grunde til, at man ikke bryder sig om hans film, men det er under alle omstændigheder en ret speciel stil han har. Og så er der ingen tabuer i hans univers, hvilket måske også kan falde nogen for brystet. Han kan virke kølig og beregnende, og det er han måske også. Men han er altså virkelig dygtig til at male med billederne, og han er lidt af en mester til at fremmane en stemning. Således også i denne bizarre fortælling om nogle kvinder, der er blevet godt og grundigt træt af deres mænd og skiller sig af med dem på nogle ret opfindsomme måder. Kulsort humor flyder gavmildt igennem hele filmen, der er ganske underholdende. Formentlig ikke hans bedste film, men absolut et solidt værk, der kan tåle ganske mange gensyn.

Prospero's Books **

Man skal enten være mere end almindeligt bekendt med teksten i "The Tempest" eller sætte kritikløst pris på Greenaway for at blive revet med af denne overlæssede og pretentiøse fortolkning. John Gielgud var en af de sidste engelske skuespillere der var ganske meget inde i Shakespeare og han leverer sine replikker med bravour og megen glød, men filmen er hektisk og ukontrolleret sat i scene og de mange retorisk iscenesatte spectacles - der i den første halve time fascinerer og griber - ender med at blive forvirrende og dernæst irriterende. Det visuelle kan man ikke sætte en finger på, men det ville også overraske, når det er Greenaway der er på færde.

Skriv din egen anmeldelse af Greenaway Collection (3 film) - klik her

Start en debat om filmen Greenaway Collection (3 film) - klik her

Start en debat om denne udgave af Greenaway Collection (3 film) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45