An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Danske Filmperler Box 3 (6 film) (DVD) Danske Filmperler Box 3 (6 film)

Send mig en mail, når den udkommer

Danske Filmperler Box 3 (6 film) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.
Laserdisken (DK)
Pris: 219.00 kr Klik for at lægge i Laserdiskens indkøbskurv.

Udkommer 10/10-2019

Bestil filmen i Laserdisken!

Medierådets aldersgrænse. Danske Filmperler Box 3 (6 film) - 1958-1975 Ønskeliste
TV-system: PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse: Danmark
- dansk film

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 2

Gennemsnit: 5.0 ud af 10

Du kan også stemme.   


Danske Filmperler Box 3

  • Elefanter på loftet (1960)
  • Nu stiger den! (1966)
  • Hosekræmmeren (1971)
  • Ung kærlighed (1958)
  • Sønnen fra Vingården (1975)
  • Man sku' være noget ved musikken (1972)

Brugerne skriver om Danske Filmperler Box 3 (6 film):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 6. september 2019
Dansk filmguld

Elefanter på loftet +

Peer Guldbrandsen var ikke ligefrem garant for kvalitet, hverken som instruktør eller manuskriptforfatter, men her når han et helt utroligt lavpunkt med en fladpandet og fantasiløs fortælling om to kvindelige skuespillerinder, der takket være en magisk jadeelefant bytter krop, så de hver især kan avancere inden for deres fag. Migrænefremkaldende pinlig film for nu at sige det pænt, hvor blandt andre Bjørn Watt-Boelsen bliver involveret i uhyrlighederne. Dirch Passer spiller en irsk modefotograf og har intet at arbejde med. Han har dog en enkelt scene med Ove Sprogøe som tolder, filmens eneste oplivende øjeblik i et inferno af flovheder og amatørisme. Det bliver næppe meget værre end det hér.

Nu stiger den **

I anledning af det sammenfaldende 60-år for Nordisk Film og den første europæiske flyvning blev denne film lavet på bestilling. Det er virkelig en bagatel af format, men et herligt korps af danske skuespillere gør den tålelig. Nyd specielt Gunnar Lauring som perpleks vicevært i ejendommen, hvor Ellehammer laver sine eksperimenter. Forvent ikke en seriøs tilgang til flypioneren. Det er ren folkekomedie det her! Blandt andet optaget i Lille Værløse.

Hosekræmmeren ** ½

Knud Leif Thomsens filmatisering af Blichers udødelige fortælling om umulig kærlighed i et lille indeklemt bondesamfund på den jyske hede lider en hel del under temmelig svagt spil fra de unge skuespillere. Lily Broberg og Preben Lerdorff Rye er derimod fremragende. Filmens kalkulerede langsommelighed arbejder heller ikke altid for den, men miljøet er til gengæld ret realistisk skildret, selvom det er svært at tage folk med nissehuer alvorligt. Men det var altså den slags tøj man gik med dengang.

Ung kærlighed * ½

Besynderlig blanding af oplysningsfilm og kærlighedsdrama der på særdeles uskøn vis fletter tørre lægelige fremstillinger sammen med en todimensionel fiktiv historie om en ung kvinde, der ved et uheld bliver gravid med en ung mand (Klags Pagh med meget højt hår). Filmen er dybest set ret uinteressant og fortæller dybest set mest om tiden hvor den blev lavet og fremstår som et lidt trættende kuriosum her godt 60 år efter premieren. Det er i hvert fald meget svært at bevare en helhjertet interesse.

Sønnen fra Vingården **

Den næstsidste Morten Korch film er betydeligt bedre end sit ry, selvom der bestemt ikke er tale om stor kunst - men det har vist heller aldrig været meningen med disse film. Selvom Guldbrandsen både prøver at forholde sig loyalt over for genrens konventioner og samtidigt fortolke nutidigt, så virker filmen alligevel rimeligt harmonisk. Der er optræk til overspil og klodsede optrin, og historien tager et par pinlige afstikkere, men alt i alt okay underholdning, og meget af det skal nok tilskrives Ib Mossins ærlige og robuste spil som sønnen, der vender hjem for at kræve sin ret. Arthur Jensen og Poul Bundgaards landsbyidioter virker fælt anakronistiske og burde have været tonet helt ned.

Man sku' være noget ved musikken ***

Velfortalt slice-of-life om en samling stille eksistenser der hænger ud på et værtshus. Meget indlevende og følsomt skildret med rigtig gode præstationer fra alle. Filmen bliver aldrig sentimental eller socialrealistisk, omvendt er den heller ikke eskapistisk. Så hvad ER den egentlig?! Bare et godt lille drama om tilværelsens op -og nedture, hvor persontegningen er i centrum. Èn af Carlsens bedste film.

Skriv din egen anmeldelse af Danske Filmperler Box 3 (6 film) - klik her

Start en debat om filmen Danske Filmperler Box 3 (6 film) - klik her

Start en debat om denne udgave af Danske Filmperler Box 3 (6 film) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45