An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Andrzej Wajda Collector's Edition (8-disc) (DVD) Andrzej Wajda Collector's Edition (8-disc)

Udgivet 2. marts 2004 VNGC4119 / UPC# 658769411935

Andrzej Wajda Collector's Edition (8-disc) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 1957-2002
Polen - Farve & B/W
Ønskeliste
Filmens specifikationer
Original titel: Kanal / Popiól i diament / Wszystko na sprzedaz / Krajobraz po bitwie / Ziemia obiecana / Czlowiek z marmuru / Panny z Wilka / Zemsta
Dansk titel: De 63 dage / Aske og diamanter / Alt til salg / Landskab efter slaget / Det forjættede land / Marmormanden / Wilkos piger / The Revenge
Instruktør: Andrzej Wajda
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA

Uden danske tekster

Tekster: Engelsk
Sprog: Polsk

Denne collection indeholder

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 2

Gennemsnit: 7.5 ud af 10

Du kan også stemme.   


Andrzej Wajda Collector's Edition:

Denne æske indeholder følgende film:
  • Canal (Kanal / De 63 dage - 1957)
  • Ashes and Diamonds (Popiól i diament / Aske og diamanter - 1958)
  • Everything for Sale (Wszystko na sprzedaz / Alt til salg - 1969)
  • Landscape After Battle (Krajobraz po bitwie / Landskab efter slaget - 1970)
  • The Promised Land (Ziemia obiecana / Det forjættede land - 1974)
  • Man of Marble (Czlowiek z marmuru / Marmormanden - 1977)
  • Young Girls of Wilko (Panny z Wilka / Wilkos piger - 1979)
  • The Revenge (Zemsta - 2002)
Tekst fra omslag

Brugerne skriver om Andrzej Wajda Collector's Edition:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 14. oktober 2016
Polske øjeblikke

Kanal ***

Intens og nøgtern realistisk fremstilling af Warshawa-opstandens sidste dage i 1944. Meget overbevisende drama om almindelige mennesker i krig. Andet kapitel i Wajda´s "trilogi" om 2. verdenskrig i polsk perspektiv, ikke helt så overbevisende som "Aske og Diamanter", men det er tæt på.
Vladek Sheybal, der senere blev typecastet som skurk i engelske og amerikanske film, debuterer i en rolle som pianist.

Ashes and Diamonds ***1/2

Fascinerende og autentisk skildring af modstandsbevægelsens sidste dage i den polske hovedstad, hvor kampen nu er vendt mod de kommunistiske magthavere. Lang, noget omstændelig måske, men et hovedværk i polsk film og meget gribende!

Everything for sale **1/2

Kuriøs men alt for tidligt ældet "analyse" af forholdene omkring en besværet filmproduktion, hvor stjernen pludselig omkommer under en optagelse. Det hele (filmen) er en afspejling af tiden og Wajdas eget liv og hans hyldest til Cybulski er interessant, men har nok virket bedre og mere vibrerende i samtiden. Tilbage står filmen som dokument og ikke længere som et selvstændigt kunstværk.
Måske kan det også hænge sammen med den alt for lange spilletid, men filmen forekommer lettere navlebeskuende og må derfor placeres som et af instruktørens mindre værker i min bog.

Landscape after the battle ***

Lettere bizar fabel om en tysk koncentrationslejr der efter amerikanernes befrielse fortsætter tyraniet blot med egne folk. Wajda fabulerer over hvad der gør fascismen og det er vedkommende gjort omend også en smule omstændeligt og en anelse for kryptisk visse steder og ihvertfald noget for lang. Men et fascinerende og anderledes filmværk under alle omstændigheder.

The Promised Land ***1/2

Wajda´s benhårde og ætsende satire har ikke mistet meget af sin brod efter sine knap 40 år og står stadigvæk som et hovedværk i instruktørens produktion og inden for genren som helhed. I hans svagere film mærker man Wajda´s tendens til overkill når pointerne skal formidles, ligesom formsproget ofte virker overbelastet, men i de stærke fornemmer man klart mandens visioner og her står de ekstra tydeligt. Det er en fortælling om den industrielle revolution og kapitalismens væsen og Wajda har helt styr på sagerne hele vejen igennem selvom filmen varer i næsten 2 1/2 time. Uden et øjeblik at ryste på hånden tegner han et billede af et Polen hvor klasseforskellene eksploderer som en følge af den tekniske udvikling i begyndelsen af 1900-tallet. Han fremstiller fabriksejerne som enten lallende idioter, pengegridske jøder og liderlige svin, altimens vi er vidne til arbejdernes usle levevilkår og ubegribelige fattigdom. Det hele er svøbt ind i det groteskes klædebon, hvilket kun får filmen til at virke så meget mere brutal. Wajda har for maksimum effekt iklædt filmen et godt score og benytter sig ydermere af flere klassiske værker for at få filmen til at virke endnu mere intens. Et flot værk som helt fortjent blev Oscar-nomineret for Bedste Udenlandske Film tilbage i 1974.

Man of Marble ***1/2

Af mange kritikere betegnet som Wajda´s absolutte hovedværk (det mener jeg nu at "Promised Land" må være) fortælles historien om den polske stats udnyttelse af bygningsarbejderne i efterkrigstiden under Stalin. En ung kvindelig filminstruktør sætter sig 20 år senere for at fortælle hans historie og bliver hurtigt klar over, at hun har stukket hånden i et hvepsebo og det bliver ikke nogen nem opgave for hende at lave filmen. Det er heller ikke nemt for et nutidigt filmpublikum at sidde igennem denne næsten 3 timer lange film og den første time føler man ofte at man sidder og spiser mel, men Wajda gør sin film stadigt mere interessant efterhånden som han afdækker den polske historie gennem sin lidt statiske tilgang. Det er en meget vigtig film og kræver flere gensyn, men jeg håber lidt at "Man of Iron" som Wajda lavede et par år efter denne er bedre for den er lidt tung at danse med engang imellem.

Der står på omslaget at skiven indeholder trailer og et interview med Wajda, men det er løgn i udgivernes hals. Man får kun filmen.

Young Girls of Wilko **1/2

Noget langtrukken film om en mand der efter en nær vens død søger tilbage til sin ungdoms landsby, hvor han konfronteres med de mange afkald han gjorde på sin egen lykke. Det er en interessant film, men Wajda tærkser langhalm på det hele og det er en noget senet omgang at komme igennem, også fordi at filmen varer i næsten to timer. En ujævn men også fængende oplevelse.

Zemsta ***

Veloplagt Renæssance-komedie der snildt kunne være skrevet af Shakespeare himself. Roman Polanski yder en pragtpræstation som idioten Papkin der hidkaldes af en adelsmand for, på dennes vegne, at klargøre naboens enkefrue med henblik på senere kurtiseren. Men på slottet bor tillige hans bror og de to mænd er mildest talt ikke på talefod og mens konflikterne hober sig op, bliver det stadigt mere uklart hvem der i sidste ende skal giftes med hvem. Virkelig morsom film, sikkert disponeret og instrueret af Wajda der i sin høje alder viser, at han stadig er en filmmager der skal regnes med. Men det er Polanskis ypperlige præstation der skaber det meste af filmen; han er en ren fornøjelse i denne rolle! Blandt de andre skuespillere ser man kendte Wajda-spillere som Andrzej Seweryn og Daniel Olbrychski samt den storbarmede og stærkt voluptiøse Katazyna Figura (hvilket passende navn!) som den grådige og tilgængelige enke.

Skriv din egen anmeldelse af Andrzej Wajda Collector's Edition - klik her

Start en debat om filmen Andrzej Wajda Collector's Edition - klik her

Start en debat om denne udgave af Andrzej Wajda Collector's Edition (8-disc) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45