An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Film Noir Classic Collection, Vol. 2 (5 film) (DVD) Film Noir Classic Collection, Vol. 2 (5 film)

Udgivet 5. juli 2005 af Warner Bros. WHV71331 / UPC# 012569713314

Film Noir Classic Collection, Vol. 2 (5 film) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Warner Bros. - 1945-1952
USA - Sort/Hvid
Ønskeliste
DramaKriminalfilmThrillerFilm Noir
Filmens specifikationer
Original titel: Film Noir Classic Collection
Instruktør: Robert Wise
  Fritz Lang
  Edward Dmytryk
  Max Nosseck
  Richard Fleischer
Medvirkende:
Helen Brent  Claire Trevor
Sam Wilde  Lawrence Tierney
Albert Arnett  Walter Slezak
Mae Doyle D'Amato  Barbara Stanwyck
Jerry D'Amato  Paul Douglas
Earl Pfeiffer  Robert Ryan
Peggy  Marilyn Monroe
Uncle Vince  J. Carrol Naish
Capt. Finlay  Robert Young
Sgt. Peter Keeley  Robert Mitchum
Vis alle medvirkende...
Stikord: Detektiv
Femme fatale
Gangster
Mord
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA
Features:
Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 5Denne udgivelse indeholder 5 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Standard Academy
DD 1.0
Engelsk
Engelsk
Fransk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,34 : 1 Box Set DVD5 Ingen

Denne collection indeholder

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 4

Gennemsnit: 8.5 ud af 10

Du kan også stemme.   


Film Noir Classic Collection, Vol. 2

  • Born to Kill (1947)
  • Clash by Night (1952)
  • Crossfire (1947)
  • Dillinger (1945)
  • The Narrow Margin (1952)
Born to Kill
I byen Reno myrder en mand (Lawrence Tierney) en pige og hendes kæreste i ren jalousi. En kvinde (Claire Trevor), som netop er blevet skilt, finder ligene af de myrdede, men ønsker ikke at blive involveret. Hun møder næste dag tilfældigt morderen i toget til San Francisco, og de bliver tiltrukket af hinanden. Forholdet består, selv da kvinden til sidst finder ud af, at manden er morder. Hvad hun ikke tænker på er, at når man så let har slået ihjel én gang, kan man gøre det igen.

Clash by Night
To så forskellige personligheder som Barbara Stanwyck og Marilyn Monroe støder sammen i denne amerikanske film noir af Fritz Lang, baseret på et skuespil af Clifford Odets. Mae Doyle (Stanwyck) vender hjem til sin sikre havn af en hjemby, et lille fiskerleje i Californien. Her bliver hun venner med nygifte Monroe og med en sympatisk fisker, som hun hurtigt gifter sig med. Men inden længe har Mae kastet sig i armene på en anden mand, og dramaet lurer.

Crossfire
Veldrejet film noir historie om en politiinspektør, Finlay (Robert Young), der ligger inde med beviser mod en gruppe tidligere soldater for mord. Sergent Keeley (Robert Mitchum) foretager sine egne undersøgelser i et forsøg på at rense sin ven Mitchell, som beviserne peger på. Lidt efter lidt går de ubehagelige motiver for drabet op for Finlay og Keeley. Robert Ryan, der passer fortrinligt i skyggesiden af enhver krimi, spiller sin vanlige rolle som led psykopat.

Dillinger
Lawrence Tierney har rollen som den berygtede gangster John Dillinger i denne 1945-udgave om hans liv og endeligt. I starten er han kun en sølle småforbryder, men efter et fængselsophold for røveri, hvor han lærer nogle mere erfarne typer at kende, hjælper han disse til at bryde ud af fængslet, og banden begår derefter en række grove bankrøverier. Dillinger går ikke af vejen for mord, og snart er han på FBI’s liste som ”Public Enemy Number One”.

The Narrow Margin
Spændende og utroligt stramt og ukrukket fortalt thriller af den slags, som man misvisende kaldte en ”sleeper”. Da en gangsters kone beslutter sig for at vidne imod sin mand og hans onde gerninger, må hun gå under jorden for ikke at blive myrdet. Nu, hvor retssagen nærmer sig, skal hun transporteres i tog tværs over landet, og politimanden Walter Brown (Charles McGraw) og hans kollega får opgaven at beskytte hende undervejs. Men mafiaen er lige i hælene på dem.
Peter S

Brugerne skriver om Film Noir Classic Collection, Vol. 2:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 8. juni 2013
Endnu et must!
Born to Kill ***

En koldblodig morder gifter sig med vidnets søster, men bliver hurtigt mere interesseret i hende og følelsen viser sig at være gensidig. Men dobbeltdrab og ægteskab er ikke den allerbedste combo og det kommer de begge til at sande i denne ualmindeligt hårdkogte film-noir, hvor Robert Wise virkelig viser sit håndelag i en genre man ikke ligefrem forbinder med ham. Claire Trevor er selvlysende i hovedrollen (hun var afgjort en af de største skuespillerinder i sin generation) og Laurence Tierney er uhyggelig som dræberen der gemmer sig i familien og i andre roller ser man den altid gode Elisha Cook Jr. som slesk pengeafpresser og Walter Slezak spiller en selvretfærdig privatdetektiv. Slutningen virker nok en anelse afliret, men hovedindtrykket er en kulsort og meget velfortalt film og må regnes blandt de mere markante fra perioden.
Filmens danske titel er: Hun elskede en morder.

Clash By Night ***

Neurotiske menneskers betydningsløse tilværelse i en lille fiskerby emmer af ubehagelige sjælestemninger, sikkert foreviget af Fritz Lang. Stanwyck er fremragende, men også Douglas og Naish tegner sig for gode præstationer. Ryan virker lidt skabelonagtig. Kun slutningen er lidt skuffende, men her bøjede Lang sig sikkert for producentkrav.

Crossfire ***1/2

Fascinerende og højspændt drama om opklaringen af et mord blandt en gruppe amerikanske ex-soldater. Dmytryk har iscenesat med stor rutine.

Dillinger ***

Hårdkogt og realistisk skildring af den brutale bankrøvers meritter der - i modsætning til 1973-udgaven - begynder ved hans start som håndlanger for en forbryderboss og følger hans senere liv lige indtil den fatale biograftur. Virkelig godt iscenesat og disponeret film med gode skuespillere over det hele; Tierney er udmærket i hovedrollen og ligner Dillinger helt godt, men også Elisha Cook Jr. og Marc Lawrence gør det rigtigt godt som hans medsammensvorne. Billede for billede en markant og stilsikker gangsterfilm.

The Narrow Margin ***1/2

Afgjort én af de mest veldrejede B-film der nogensinde er lavet! Så tæt disponeret at det ikke er muligt at stikke en hattenål ind imellem eventuelle lommer i filmens script. Virkelig spændende film, og remake´et fra 1990 med Gene Hackman kan slet ikke være med.

Skriv din egen anmeldelse af Film Noir Classic Collection, Vol. 2 - klik her

Start en debat om filmen Film Noir Classic Collection, Vol. 2 - klik her

Start en debat om denne udgave af Film Noir Classic Collection, Vol. 2 (5 film) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45