An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Beyond Rangoon  (DVD) Beyond Rangoon

Udgivet 12. maj 2009 af Warner Bros. WHV1000035825 / UPC# 883929003068

Beyond Rangoon  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Castle Rock - 1995
USA - Farve - 100 min
Ønskeliste
Drama
Filmens specifikationer
Original titel: Beyond Rangoon
Dansk titel: Rangoon
Instruktør: John Boorman
Medvirkende:
Laura Bowman  Patricia Arquette
U Aung Ko  U Aung Ko
Andy Bowman  Frances McDormand
Jeremy Watt  Spalding Gray
Hotel Desk Clerk   Tiara Jacquelina
Colonel at Hotel  Kuswadinath Bujang
Mr. Scott  Victor Slezak
Sein Htoo  Jit Murad
Zaw Win  Ye Myint
Zabai  Cho Cho Myint
Vis alle medvirkende...
Stikord: Burma / Myanmar
Massakre
Menneskerettigheder
Politik / Politisk
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA

Uden danske tekster

Tekster: Engelsk
Fransk
Spansk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 4

Gennemsnit: 7.8 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Søren

Beyond Rangoon

John Boorman, instruktøren bag Deliverance, Hope and Glory og Emerald Forest, fører os her gennem endnu en gribende fortælling om overlevelse og personlig forandring - denne gang i en film baseret på virkelige hændelser.

Da doktor Laura Bowman (Patricia Arquette fra Medium) ankommer til Burma (nu Myanmar) kort efter en knusende familietragedie, oplever hun blot endnu mere sorg. Det er 1988, g regeringen slår hårdt ned på den blomstrende pro-demokratiske bevægelse. Da hun kommer i klemme i de turbulente omgivelser og forhindres i at forlade landet sammen med sine medrejsende på grund af et bortkommet pas, er hun nødt til at flygte ud i junglen i et forsøg på at nå i sikkerhed i Thailand. For de flygtende er det en rejse gennem frygt og håb. For Laura er det også en personlig rejse, der byder på store opdagelser. Ved at hjælpe andre finder hun lindring for sin egen smerte.
Tekst fra omslag

Brugerne skriver om Beyond Rangoon:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 2. juli 2016
Fanget i Burma
En ung amerikansk kvinde bliver involveret i studenteroprøret i Rangoon i 1988, hvor hun er rejst hen for at komme sig over drabene på hendes mand og søn. Snart får hun andet at tænke på, da militæret slår brutalt ned på de fredelige demonstranter og hun kommer tæt på den organiserede modstand, da hun sammen med en gruppe dissidenter tager flugten til Thailand. Meget intens og voldsom film, men Boorman får ikke for alvor styr på den iøvrigt virkelige historie og det er utydeligt, hvad han egentlig vil have at vi tager med os. Patricia Arquette er glimrende i hovedrollen og desuden medvirker Frances McDormand og Spalding Gray i mindre roller. Den burmesiske jungle spiller imidlertid den egentlige hovedrolle i denne film.

Anmeldt af Extract, Dyssegård 9. januar 2016
Inde i diktaturstaten
Beyond Rangoon Ambitiøs, omend noget ufokuseret værk af John Boorman, der kan ses som et portræt af demokratibevægelsen i Burma med Ang San Suu Kyi som forgrundskvinde. I rammehistorien er Laura Bowman, glimrende spillet af Patricia Arquette, taget på trøsterejse med søsteren til (af alle steder!) Burma, efter hendes mand og barn blev myrdet. Hun er martret af traumer, men en nat bevæger hun sig ud af hotellet og ned på gaden, hvor folk demomstrerer og Suu Kyi dukker op og trodser bevæbnede soldater. Grundet hendes amerikanske pas bortkommer kan hun ikke flyve videre til Bangkok og efterlades i Rangoon, hvor eventyrlysten driver hende til en sightseeingtur ud af byen med U Aung Ko som chauffør. Den rejse bliver mere spændende end hun havde regnet med, da hun bliver vidne til militærets overgreb på civilbefolkningen. Alt i alt ganske spændene lavet, omend filmens mål og retning ikke står lysende klart. Indspillet i Malaysia og ser meget autentisk ud. Fortrinligt score af Hans Zimmer. Blev lavet dengang Suu Kyi sad i husarrest. En væsentligt bedre film end The Lady(2012), for nu at give forbrugervejledning.

Anmeldt af lookalot, København K 21. oktober 2009
U Aung Ko: Oh, yes! A woman can even become a Buddha; but for that she must first come back as a man.
Ambitiøs men ujævn politisk-drama-thriller, som rent visuelt er et mesterstykke. Desværre kan Patricia Arquette ikke helt bære hovedrollen overbevisende nok (specielt som "action-heltinde" går det galt). Og filmens hovedtemaer, bliver ikke udforsket på en helt tilfredstillende måde. Men dét der fungerer i filmen er til gengæld godt. Værd at se en enkelt gang.

Ret din egen anmeldelse af Beyond Rangoon - klik her

Start en debat om filmen Beyond Rangoon - klik her

Start en debat om denne udgave af Beyond Rangoon - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45