An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Anonymous (Roland  Emmerich) (Blu-ray) (BD) Anonymous (Roland Emmerich) (Blu-ray)

af Columbia/TriStar SBR80759 / UPC# 5050629075939

Anonymous (Roland  Emmerich) (Blu-ray) (BD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Columbia Pictures - 2011
England - Farve - 130 min
Ønskeliste
DramaThriller
Filmens specifikationer
Original titel: Anonymous
Dansk titel: Den Anonyme
Instruktør: Roland Emmerich
Medvirkende:
Earl of Oxford  Rhys Ifans
Queen Elizabeth I  Vanessa Redgrave
Young Elizabeth  Joely Richardson
William Cecil  David Thewlis
Earl Southampt.  Xavier Samuel
Prologue  Derek Jacobi
Ben Jonson  Sebastian Armesto
W. Shakespeare   Rafe Spall
Robert Cecil  Edward Hogg
Earl of Essex  Sam Reid
Vis alle medvirkende...
Stikord: William Shakespeare
Queen Elizabeth I
1500-tallet
Forfatter
Svindel / bedrag
Teater / Skuespil
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
Blu-ray pladens specifikationer
Oprindelse:   England Blu-ray pladen har regionalkoden B.Region:
Features:
3D Trailer
Digital Copy Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Picture-in-Picture
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
Web features Ja Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DTS-HD MA
Engelsk
Italiensk
Engelsk
Italiensk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
2,35 : 1 Keep Case BD25 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 4

Gennemsnit: 6.8 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole

Anonymous

Åbningsscenen i Anonymous er den bedste scene nogensinde i en Roland Emmerich-film. En smule overraskende for at sige det mildt, men en positiv overraskelse, så jeg vil ikke ødelægge den for nogen her. Men det leder os videre til det første spørgsmål, vi må stille i forbindelse med denne film: Hvorfor i alverden vil Roland Emmerich - af alle mennesker - fortælle sådan en historie? Hvorfor laver manden, der er kendt for store larmende action-film om jordens undergang og det, der er værre, et lille historisk drama om Shakespeare? Jeg må blankt indrømme, at jeg ikke har noget svar.

Omdrejningspunktet for filmen er teorien om, at William Shakespeare slet ikke skrev alle de stykker, han tog æren for. Der er mange teorier om den rigtige ophavsmand - eller mænd, men denne film fokuserer på én bestemt. Ideen om at alle Shakespeares værker i virkeligheden var skrevet af Edward de Vere, den 17. Jarl af Oxford. Grunden til, at han producerede alt dette materiale, men endte med at give Shakespeare æren for det, er en del af det mysterium, filmen vil afdække. Filmen kaster sig samtidig ud i masser af royale intriger og skumle planer, for Edward de Vere - og dermed Shakespeare - levede i en eksplosiv tid, hvor ondsindede kræfter forsøgte at vriste tronen fra Elizabeth I.
    Jeg må indrømme, at det var svært at følge med i alle intrigerne til at starte med. En forfærdelig masse navne tilhørende en forfærdelig masse fint klædte folk suser gennem filmen, men hvis man holder tungen lige i munden, går der ikke lang tid, før det bliver tydeligt, hvem der er de gode, og hvem der er de onde.
     Det store spørgsmål er naturligvis, om historien er sand. Det er samtidig også det mest irrelevante spørgsmål, for det korte af det lange er, at det er bare en intens og spændende thriller! Det er ikke særligt vigtigt, om den er sand. Det stemningsfulde periodeportræt er i sig selv ret fascinerende, og det er sjovt at se en version af Shakespeare, der ikke holder sig til de sædvanlige klicheer. Her vælter Billy S sig rundt i kvinder og sprut! Han bliver præsenteret som en talentløs, anstrengende nar. Hvis vi var i moderne tid, ville han være Paradise Hotel-deltager. Filmens hjerte er heldigvis Edward de Vere, spillet afdæmpet med en smuk blanding af autoritet og kunstnersjæl af Rhys Ifans. Han må se frustreret til. mens den tryllebundne pøbel sluger alle stykkerne råt og efterfølgende hylder den forkerte.

For at kunne skabe filmen på et acceptabelt budget har Emmerich haft gang i de helt store digitale effekter. Hele London anno ca. 1600 er genskabt, så hver gang vi ser mere end en husmur eller en busk, er det med stor sandsynlighed lavet med digitale effekter. Det er virkeligt flot, men også ret nemt at gennemskue. Det gør dog ikke så meget, for filmen er ikke afhængig af disse effekter for at fortælle sin historie, han bygger blot sin scene. Og hvilken scene, det er!

For en "casual" Shakespeare nørd som undertegnede, der til enhver tid ville smække The Day After Tomorrow på bare for at hygge lidt, er Anonymous en fabelagtig, om end usædvanlig, Roland Emmerich-film. Måske oven i købet hans bedste. Et endeløst fascinerende, fejende flot tankespind, der giver én lyst til at kaste sig over den nærmeste historiske film, bare for at få endnu et skud periodeeventyr.
     Hvis så en eller anden fornem støvet instruktør havde lavet filmen, kunne det være, Anonymous havde fået den ros, den fortjener. Måske skulle Roland Emmerich også have sat et andet navn på sit værk?
David

Specielt om denne udgivelse:

  • Audio: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
  • Undertekster: Engelsk, italiensk, spansk, hindi
Special features:
  • Kommentarspor med instruktøren Roland Emmerich og manuskriptforfatteren John Orloff
  • Featurette: Who is the real William Shakespeare?
  • Slettede scener
  • Forlængede scener (Blu-ray exclusive)
  • Featurette: Speak the Speech... (Blu-ray exclusive)
  • Featurette: More Than Special Effects (Blu-ray exclusive)

Brugerne skriver om Anonymous (Roland Emmerich):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Valby 12. april 2019
Hvem førte pennen?
Det er efterhånden ikke længere kontroversielt, at manden bag William Shakespeares udødelige arv til eftertiden i virkeligheden var jarlen af Oxford, men at det skulle blive Roland Emmerich der tog livtag med tanken i en spillefilm, virker måske ikke som det mest indlysende. Han slipper imidlertid helt udmærket fra forsøget, omend filmen på visse stræk virker lidt statisk og de mange spring i tiden er ærligt talt lidt klodset lavet. Det virker også lidt tilfældigt hvor meget de enkelte skuespillere kommer til fadet - f.eks. er Vanessa Redgrave en anelse spildt som dronningen - men de gør alle en god indsats, og det er blandt andet takket være dem, at filmen lykkes. Desuden kommer perioden godt til live, og særligt scenerne fra The Globe overbeviser. En lidt ujævn film, men man er godt underholdt så længe det hele står på. Forvent dog ikke den ultimative filmoplevelse.

Anmeldt af Monkeyman, København S 14. februar 2012
Det største skandale før Guds eksistens blev modbevist
Efter at ha' sprængt verden til atomer i adskillige katastrofe-film, har den tyske instruktør Roland Emmerich endeligt taget sig selv i nakken, og lavet noget helt helt anderledes.

Man kunne måske ha' frygtet det væreste at en så mainstream-agtig mand som Emmerich ville ødelægge sådan noget pænt og vigtigt finkultur som Shakespeare jo er, men på trods af at vores instruktørven slipper godt afsted med sit resultat, så ødelægger filmen lidt den gode William Shakespeares omdømme... men på en aldeles interessant facon.
Idéen om at det ikke var Shakespeare selv der skrev sine skønne manuskripter til b.la. Hamlet, Romeo & Julie, King Lear, Macbeth og Ricard den Tredje, er en genial tanke og er sikkert også en levende teori iblandt et fåtal af mennesker idag.
Men at tag politisk drama og intriger ind i plottet, hvor selveste Dronning Elizabeth den Første er indblandet gør "Anonymous" til en særdeles suspence-fyldt og opsigtsvækkende film, der uden tvivl bør ses af alle, der ligesom mig, nyder godt af historie og især Shakespeare.

Filmen er også et særdels fremragende kunsterisk comeback til Roland Emmerich, der formår at overbevise mig, at han ikke kun har tænkt sig at lave det ene blockbuster-helved efter det andet, og for alene det synes jeg klart at man bør tag hatten af for Emmerich, der ikke siden "The Patriot" har flyttet sin filmiske sans så drastisk.

"Anonymous" får klart min anbefaling med på vejen. Den er flot filmet, skuespillerne gør et fint arbejde, produktions designet er realistisk og manuskriptet er sublimt, dog uden kompleksitet, hvilket vil pisse visse interlektuelle filmanmeldere af, men de må forstå at "Anonymous" først og fremmest kun er ude på at underholde os... hvilket den gør ganske godt!

Mere fra den godte pose Hr. Emmerich, for jeg kan allerede fortælle dig at dette er det bedste du indtil videre har vist mig!!! :)

Ret din egen anmeldelse af Anonymous (Roland Emmerich) - klik her

Start en debat om filmen Anonymous (Roland Emmerich) - klik her

Start en debat om denne udgave af Anonymous (Roland Emmerich) (Blu-ray) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45