An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Alfred Hitchcock: 4 Tales of Suspense  (DVD) Alfred Hitchcock: 4 Tales of Suspense

Udgivet 3. februar 2004 BREW45258 / UPC# 787364525898

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Alfred Hitchcock: 4 Tales of Suspense - Ønskeliste
TV-system: NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse: USA
Uden danske tekster

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 1

Gennemsnit: 7.0 ud af 10

Du kan også stemme.   


Brugerne skriver om Alfred Hitchcock: 4 Tales of Suspense:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 30. oktober 2014
Tidlige Hitchcock
Young and Innocent ***

Ikke førsteklasses Hitchcock, men en god lille krimi med alle de bestanddele som skal være indeholdt i en god Hitchcock-film. Jeg mener at man kan betragte hans engelske periode som en generalprøve på hans amerikanske, hvor alle hans temaer for alvor blev sat i scene. Lidt vovet måske, men bortset fra "De 39 Trin" og "En kvinde forsvinder" og til dels "Sabotage", byder perioden før "Rebecca" ikke på værker som idag står upåvirket af tidens tand. De ligner også hinanden alt for meget, tematisk såvel som stilistisk. Dette ændrede sig som bekendt i det øjeblik Mesteren satte sin fod på amerikansk jord.

Blackmail ***

Mesteren viser i sin første tonefilm udsøgt sans for brugen af lyden (ligesom Lang iøvrigt også gjorde med M). Filmens rytme er unødvendigt langsom, men han drejer den alligevel så at det rette styrkeforhold mellem suspense og surprise er stort set upåklageligt. I grunden kan denne film ikke mangle i Hitchcock-sektionen på hylden!

Juno and the Paycock **1/2

Selvom filmen er en smule shaky når det kommer til det ydre udtryk, så er der dog ingen tvivl om at det er en ganske udmærket film på en række punkter. For det første er teaterstykket som filmen er baseret på solidt nok til at det smitter af på filmen og så er skuespillet ganske habilt, særligt Sara Algood er god som moderen der mister alt. John Laurie som IRA-sympatisøren gør det også fint, omend rollen er utaknemmelig. Som den forrige anmelder påpeger, så er blandingen af komedie og tragedie ikke god, men spørgsmålet er om det er tilsigtet eller ej. Man skal nok kende skuespillet godt for at kunne svare sikkert på det. Under alle omstændigheder en seværdig film.

Rich and Strange ***

Mange af Hitchcocks første film viser en mester i svøb, men det er kun ganske få af dem der er udtryk for en filmkunstner der var på vej. Denne film fra 1932 er ikke en thriller, men en dramakomedie om en ægtepar der lever som hund og kat og derfor går hver deres vej i forbindelse med et krydstogt. Uforudsete omstændigheder bliver imidlertid en test på om deres kærlighed kan holde. Uhyre velspillet for så tidlig en talefilm og ydermere en rigtigt god historie er formidlet af Hitchcock uden overflødigheder og minus den teatralske tilgang som prægede mange film fra periode. Henry Kendall og Joan Barry er seværdige som det umage par, ganske blottet for manerer i spillestil og replikbehandling. Baseret på en roman af Dale Collins og omskrevet af bl.a. Hitchcock og Alma Reville. En udsædvanlig indsats fra instruktøren og absolut at regne blandt hans væsentligste tidlige film.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 24. marts 2008
Juno and the Paycock
Denne tidligste Hitchcock jeg har set, ligner ikke noget af det, der gjorde manden kendt som en af de største mestre i filmens verden. Her er tale om en filmatisering af et teaterstykke af O'Casey, hvilket resulterer i en meget snakkesalig omgang - måske lidt i retning af "The Rope". Når vi har med O'Casey at gøre, kan vi vide, at baggrunden for filmen må være indignation over fattigdommen i Irland - og filmen skildrer da også familien Boyles deroute, som direkte afledt af den irske situation og generelle fattigdom. Miljøet bringer mindelser om Fords "The Informer".
Det er ikke lykkedes for ret mange at bringe teater velbeholdent over på filmstrimmel. Her lykkes det heller ikke for den unge Hitchcock, der støtter sig til sin senere hustru Almas manuskript. Filmen svinger mellem komedie og tragedie, hvilket medvirker til at gøre den meget uhitchcocksk. Den fremviser et par kamerapositioner, der vidner om den kommende mesters ferme og kreative hånd.
For de, der mener at kende mesteren godt, kan filmen have en vis interesse.

Ret din egen anmeldelse af Alfred Hitchcock: 4 Tales of Suspense - klik her

Start en debat om filmen Alfred Hitchcock: 4 Tales of Suspense - klik her

Start en debat om denne udgave af Alfred Hitchcock: 4 Tales of Suspense - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45