An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Big Sky, The  (DVD) Big Sky, The

Udgivet 8. august 2011 ODNF265 / UPC# 5060082515866

Big Sky, The  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Big Sky, The - 1952 Ønskeliste
TV-system: PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse: England
Uden danske tekster

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 3

Gennemsnit: 7.3 ud af 10

Du kan også stemme.   


Brugerne skriver om Big Sky, The:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 22. januar 2012
Pelsjægerne
Howard Hawks lavede mange markante film i sin karriere og for kendere af instruktørens særlige fysiognomi skal der nok være meget at hente i denne knap så kendte western med Kirk Douglas i hovedrollen. For almindeligt dødelige er det først og fremmest en meget stemningsmættet og handlingsfyldt film der sætter en gruppe modige mænd ind i det barske og indianerfarlige landskab i Missouri, men der skal nok være meget mere i det end blot dette. Under alle omstændigheder en film der er glimrende disponeret og man sidder tilbage med et klart ønske om at se den 20 minutter længere version der åbenbart endnu ikke er tilgængelig. Fint score af Dimitri Tiomkin.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 13. januar 2012
Den "glemte" hawksfilm
"The Big Sky" fra 1952
Efter Gunthrie Jr.'s roman og Dudley Nichols' manuskript og med Arthur Hunnicut og Kirk Douglas i hovedrollerne.

Det har, så vidt jeg forstår, været et stort arbejde, at sammensætte en anvendelig kopi. Filmen har længe ikke været særligt anset (i lighed med f.eks. Scarface), hvorfor kopierne bare har ligget rundt omkring. Det fremgår, af DVD-en der sammensat af ruller, som har været opbavaret forskelligt. Billedkvaliteten er meget svingende på On-Air indspilningen. On-Air har valgt biografversionen på 122 minutter, men der findes endnu en version - nemlig den Hawks oprindeligt udsendte på 140 minutter.
Der er forståeligt nok megen mytedannelse omkring filmen, og Hawks-skribenter omtaler den ofte efter hukommelsen - med ret forskellige fortegn.

Den franske instruktør Jacques Rivette siger om filmen: "The smooth orderly succession of shots has a rhythm like a pulsing body. Each shot has a functional beauty, like a neck or an ankle".
Andre fremhæver den for dens homoerotiske mod.

Jeg finder, at det er vanskeligt at forstå, at denne film kommer efter "Red River". Den virker mere altmodish i sin tone, mindre stram i sin opbygning, mere uøkonomisk i sin pacing og har frem for alt ikke meget af Hawks egentlige billedmæssige kendetegn: halvtotalerne. Filmen består helt væsentligt af totaler. Åbenbart for at dokumentere, at den foregår on location og at mændene, der slæber en båd på Missouri, virkelig foretager denne fysiske handling.
Filmen handler om de første mænd, der trænger op ad Missourifloden for at handle med Sortfodsindianerne. Den kan minde om Walsh's "The Big Trail" eller Fords "Wagonmaster". Og det er meget typisk for Hawks, at han skulle have haft lyst til at vise de to første, at han kunne være med, hvor de har været.
Jim og Boone er venner for livet. Der synes dog ikke at være mere homoerotisk over deres relation, end de buddy-forhold, man så ofte før (og efter) har set. De drager med ekspeditionen op ad floden som jægere og spejdere. De forelsker sig i samme indianerpige, hvilket skulle kølne deres forhold, men det fremgår nu næsten ikke på billederne.
Filmen er storladent fotograferet, men med distance til personerne - ikke mindst på grund af de mange totaler, hvor landskabet skildres. Af en eller anden grund viser Hawks nok landskabet, men det spiller ikke med i handlingen, som f.eks. i "Red River".
Filmens særlige rytmiske opbygning ses af det forhold, at dagsbillederne skildrer rejsen i landskabet, hvor fortællingen flytter sig geografisk. Nattebillederne i lejrene beretter om personerne og relationerne.

Der er tale om en habil Hawksfilm. Den er underholdende, men den tåler ikke sammenligning med "Red River" og heller ikke med dens to fætre: "The Big Trail" og "Wagonmaster". Ingen Hawksinteresserede skal dog være i tvivl om deres pligt til at have filmen på reolen - måske oven i købet i såvel 122 som 140 minutters versioner.

Filmen er optaget i 1.37:1 (Academy), men On-Air har ikke kunnet modstå fristelsen til at overspille den i 1.33:1. Et lamt format. Ellers skal de roses for i det hele taget at bringe DVD'en på markedet - under titlen "Pelsjægerne".
LD oplyser ikke, hvilken version de har bragt til salg; måtte man håbe det er 140 minutters-tingen.

Ret din egen anmeldelse af Big Sky, The - klik her

Start en debat om filmen Big Sky, The - klik her

Deltag i debatten om denne udgave af Big Sky, The - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Big Sky, The
Svend Erik


  Se varen her
Sendt 2012/01/23 09:35:38 IP: Logget Svar...

Spilletid

Dette er 122-minuttersudgaven. Der findes en 140-minutters udgave, som Hawks foranledigede udsendt.
Den udgives af Edition Montparnasse
Thomas Aquinas

Sendt 2012/01/23 11:23:37 IP: Logget Svar...

*

*
Thomas Aquinas

Sendt 2012/01/24 11:05:59 IP: Logget Svar...

La Silence De La Mer

Tillige denne. Synes faktisk at du skriver mere i denne; kunne det ikke komme med i anmeldelsen?!

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45