An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

  Emne: Where Eagles Dare
 

Du er ikke logget ind, for at deltage i debatten skal du være logget ind...
Brugernavn:
Password:

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger kan du gøre det her. Forfatter Emne: Where Eagles Dare
soeren

Where Eagles Dare Where Eagles Dare (Blu-ray)
Se alle titler her
Sendt 2002/11/30 12:42:57 IP: Logget Svar...

ørneborgen

et af verdens bedste krigsfilm, hvor tyskerne snakker tysk og med god handling og gode skuespillere.
Søren C
str

Sendt 2003/05/10 15:50:29 IP: Logget Svar...

Den bedste Krigsfilm

Dette er et mesterstykke. En af Clints bedste film. God handling - fantastiske scener.

En klassiker !

Morten
floppo

Sendt 2003/05/21 10:18:50 IP: Logget Svar...

Nu snakker tyskerne jo altså ikke tysk hele vejen igennem filmen. Ikke desto mindre har du ret i at det er en af de bedste (krigs)film, nogensinde.
Thomas Aquinas

Sendt 2003/05/21 13:57:11 IP: Logget Svar...

ØRNEBORGEN

Ja, det er en klassiker af rang. Det der stadig imponerer er den eminente filmrytme, location optagelserne og Ron Goodwin´s iørefaldende musik. Glem alt om logikken i scriptet; dette er nervepirrende spænding af den mest massive slags.
Mike

Sendt 2003/07/15 22:32:10 IP: Logget Svar...

Zum wilden hirsch

Endelig! Det bliver dæl'me et glædeligt gensyn.
Ikke mindst replikken"Zum wilden hirsch!"

Mike
Thomas Aquinas

Sendt 2003/07/16 00:49:34 IP: Logget Svar...

I DEN GRAD "ZUM WILDEN HIRSCH!"

Sjovt du også er faldet over Burtons replik der. Han spiller rollen som Smith med en flabet nonchalant ligegyldighed der er meget ironisk. Også hans attitude over for den forræderiske oberst til sidst er ret morsom.
Desværre har Warner ikke gjort ret meget ud af extra-materialet på den skive de udsender; lidt ærgeligt.
René

Sendt 2006/06/03 22:09:29 IP: Logget Svar...

Ørneborgen

>Husk, det er efter bogen filmen er drejet efter, og dèt er gjort ret flot taget i betragtning at kulisser og effekter ikke var så gode som i dagens Hollywood.<

ZuperJan, jeg tror du tager fejl.
Jeg har for nylig læst følgende i Richard Schickel's Clint Eastwood-biografi, under kapitlet om indspilningen af "Where Eagles Dare":

" ..... Han [Alistair MacLean] havde specialiseret sig i det, englænderne plejer at kalde spændingsfilm "for drenge" (opkaldt efter drengebladet "Boy's Own", der udkom i begyndelsen af århundredet), og det var den uhyre vellykkede filmatisering af hans roman "The Guns of Navarone", der i 1961 gav startskuddet til denne filmmode. Efter sigende var grunden til, at MacLean besluttede at skrive et originalt filmmanuskript, at alle hans øvrige fortællinger enten allerede var blevet filmatiseret eller stod for at skulle filmatiseres. Det lykkedes udelukkende Kastner at overtale ham til at acceptere denne for ham så uvante opgave ved at forsikre ham om, at han altid kunne skrive en roman over filmmanuskriptet senere, hvilket han gjorde."

Filmmanuskriptet er, i følge bogens oplysninger, derfor et originalt Alistair MacLean-arbejde - romanen kom først til senere.
P.S.: Kapitlet indeholder i øvrigt også nogle et par ganske underholdende anekdoter om Richard Burton, der åbenbart ikke altid var helt appelsinfri under optagelserne. Men det er en helt anden historie ....
Thomas Aquinas

Sendt 2006/06/04 11:03:06 IP: Logget Svar...

Jeg mener at romanen...

...blev skrevet et par år tidligere end filmen, så det undrer mig en del at det skulle forholde sig omvendt. Hvis jeg ikke husker galt, så er året 1962, men man vover jo ikke ligefrem at anfægte Schickel! At MacLean skrev manus til sine egne film skulle da også vise sig at blive et tilbagevendende arrangement for mange af de film der kom siden (selvom kvaliteten af det færdige resultat i mange tilfælde kan diskuteres). Iøvrigt må de da gerne snart udgive "Møde i rum sø" og "Bjørneøen" på DVD!?
René

Sendt 2006/06/04 19:22:18 IP: Logget Svar...

Egentlig er det jo bedøvende ligegyldigt

for filmens kvaliteter, hvorvidt den er blevet til på basis af en roman, eller et originalt filmmanuskript. Jeg kunne bare huske, at jeg havde læst noget andet og skulle selvfølgelig lige blære mig lidt.

Men det er let nok at blive vildledt. Alle de film-websites jeg har besøgt for at finde oplysninger om emnet siger f.eks. samstemmende, at filmen er 'baseret på en roman af Alistair MacLean'. Men på en dansk antikvariat-boghandels hjemmeside fandt jeg så denne interessante lille oplysning om romanen "Ørneborgen", at den er udgivet i 1969 - samme år som filmen havde premiere. Så han må sandelig have været hurtig på skrivemaskinen, den gode Alistair.
Thomas Aquinas

Sendt 2006/06/04 19:36:34 IP: Logget Svar...

Ja, lige præcis...

...når man går ind og googler får man en masse modstridende oplysninger, alt lige fra 1962 til 1967 og - kan jeg forstå - dét du har læst. Men uanset hvad; han kunne pinedød skrive, den mand! Jeg mener at have læst et sted at der bliver solgt 10 eksemplarer af hans bøger hvert minut på verdensplan. Tillykke til MacLean Jr. eller Mrs. MacLean!
Holliday

Sendt 2017/12/26 06:13:51 IP: Logget Svar...

Er du i tvivl.

Så bør du ikke være der længere. Det vigtigste i en anmeldelse er udråbstegn!!!!!!!
 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45