An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

  Emne: Oldboy
 

Du er ikke logget ind, for at deltage i debatten skal du være logget ind...
Brugernavn:
Password:

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger kan du gøre det her. Forfatter Emne: Oldboy
Keith

Oldboy (2-disc) Oldboy (Remastered) (Blu-ray) Oldboy (Remastered) Oldboy: Limited 4-disc Edition (tysk omslag) (4K UHD) Oldboy (Remastered) (4K UHD)
Se alle titler her
Sendt 2004/06/24 09:47:23 IP: Logget Svar...

Eminent

Efter i en rum tid at have været vidne til et overflødighedshorn af lortefilm fra Hollywood, den ene elendige superhelte filmatisering efter den anden og plots tyndere og mere gennemskuelige end en anorexiramt supermodel, sad jeg deprimeret i min nye hjemmebiograf og lovede mit 104" lærred, at jeg ikke ville besudle dets renhed med mere pis. Jeg begyndte at studere IMDB og diverse DVD review sites for "andre" film.

Efter et stykke tid begyndte et mønster at tegne sig. Asien så ud til at røre på sig. Nej, jeg snakker ikke om John Woo, Hong Kong og Kung Fu film. For det første var Samurai film blevet in igen efter Cruises Last Samurai. Det førte mig i armene på den japanske Zatoichi. En film som, hvis man evner at se ikke engelske film og bære over med at eventuelle kulturforskelle kan komme til udtryk, er en aldeles glimrende film. Men jeg var ikke tilfreds. Min søgning førte mig videre til Avalon, Memories of Murder, Infernal Affairs, Musa the Warrior og... pludselig dukker Cannes festivalen op og vinderen er... nej ikke Fahrenheit 911. Jeg snakker om den virkelige vinder, ikke den politiske manifestation af det populistiske Tarantino panel, men juryens Grand Prix vinder, den koreanske Oldboy.

Filmen kommer til Europa i august, men det lykkedes mig at bestille filmen hjem i region 3 version med engelske undertekster. Ja, filmen har et excellent lyd- og billedspor, men bedre endnu, det mest rystende og uigennemskuelige plot, jeg længe har set udspille sig for mine øjne. Hvis Hollywood var en skoledreng, skulle han prygles med et spanskrør i sin dertil indrettede bagdel for at have opkøbt rettighederne til at genindspille og som naturloven foreskriver det, ødelægge et mesterværk. At fortælle noget om filmens handling ville være en synd som ikke 100 Ave Maria og en tur i skriftestolen kunne rette op på, men tro mig. Hollywood vil ALDRIG have nosser nok til at plagiere filmens slutning. Så kontroversiel er den.

Skal jeg være helt objektiv, så er det vel egentlig kun Memento og før den, Pulp Fiction, som har fået mig til at føle så overdådigt et filmisk sus.

Men tro mig ikke på mit ord. Se selv og skulle nogen komme til at fortælle slutningen, så giv vedkommende en billet til Van Helsing.

sende

Sendt 2004/07/05 13:22:26 IP: Logget Svar...

National-følelse

Jeg vil lige komme med
en lille (måske ligegyldigt) opdagelse i 'Old Boy'.
I scenen hvor Dae-soo, står i elevatoren og prøver at finde koden til Penthouse.
Hvad står der så ikke over på etage indexet.
4F: Royal Danish Embassy, Seoul
6F: Royal Danish Embassy, Seoul

Og det er da meget, skal vi sige fantastisk,
at der i en Koreansk film, kan dukke lidt Dansk-hed op.
Og så bliver 'Stockholm' jo også nævnt......


Sendt 2004/07/29 22:41:01 IP: Logget Svar...

National-følelse mk.II

Den kagedåse hvor han finder det bånd hvor hans 15 års lidelser bliver bestilt, har på et tidspunkt indeholdt danske småkager.
JernAbe

Sendt 2004/09/13 18:40:27 IP: Logget Svar...

oldboy

der kommer snart en strengt limiteret udgave i en håndlavet kobber udgave...mmmmmm...


Sendt 2005/09/10 16:37:55 IP: Logget Svar...

JernAbe
den udgave fik jeg fat i damm nice...
Thomas Aquinas

Sendt 2005/09/10 17:56:07 IP: Logget Svar...

Yumme, yumme...

...yumme!


Sendt 2006/05/09 13:25:25 IP: Logget Svar...

speciel film!

sikke en hævn....den med tungen og blæksprutten var godt nok crazy!puha en tung film....
love suckz
Sketzh

Sendt 2006/07/16 17:19:51 IP: Logget Svar...

Lidt for sær

God film og en god historie. jeg synes dog, der er lidt for mange scener, hvor man egentlig ikke ved om det er ment humorisk, alvor eller bare sort-snak... den er i min mening et godt eksempel på, hvor anderledes asiatisk filmskabelse er, og altid vil bare.
 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45