An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

  Emne: Moulin Rouge! (Nicole Kidman)
 

Du er ikke logget ind, for at deltage i debatten skal du være logget ind...
Brugernavn:
Password:

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger kan du gøre det her. Forfatter Emne: Moulin Rouge! (Nicole Kidman)
René

Moulin Rouge! Moulin Rouge! (Blu-ray)
Se alle titler her
Sendt 2010/03/05 15:42:38 IP: Logget Svar...

Moulin Rouge! - hvad går den dog ud på?

Tja ..... Også jeg sad i begyndelsen og undrede mig lidt, da Ewan McGregor i starten af filmen tilsyneladende helt umotiveret brød ud i: "The Hills are Alive with the Sound of Music". (Vi ved godt hvor dén stammer fra, ikke?)
Og det tog lige et par musiknumre mere, inden 25-øren faldt:

AHA, vi har da naturligvis at gøre med en slags popmusik-udgave af Puccini's opera "La Bohème". Alt sammen primært baseret på velkendte pop-slagere fra det tyvende århundrede, hvis tekster for størstedelens vedkommende endda passer fint ind i filmens handling.

Derefter var det jo så bare om at læne sig mageligt tilbage i sofaen, og nyde de overdådige lyd- og synsindtryk. Og nysgerrigt tænke: Gad vide, hvad der ellers er i vente af bizzare musikalske lån. "Tyverierne" generede mig nemlig ikke synderligt, fordi kun ganske få af de om-arrangerede musiknumre ligner deres forelæg til forveksling. Det meste af det er nemlig vældig godt camoufleret:
"Like a Virgin" kunne jeg f.eks. næsten ikke genkende.

I øvrigt ville det nok heller ikke have været muligt for Baz Luhrmann at lave disse musikalske 'tyverier', uden i forvejen at have sikret sig alle rettighedshavernes tilladelse på skrift. Især ikke i et land, hvor sagsanlæg nærmest synes at være blevet en livsstil. Jeg forstår godt, hvis nogen skulle føle sig snydt over at sangnumrene i "Moulin Rouge!" ikke er original musik. Men lad nu være med at tærske mere langhalm på dén detalje, der jo netop synes at være en både velovervejet og vigtig del af hele konceptet.
 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45