An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

84 Charing Cross Road  (DVD) 84 Charing Cross Road

Udgivet 1. september 2004 af Universal (DK) 8217153 / UPC# 5050582171532

84 Charing Cross Road  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Columbia Pictures - 1986
England - Farve - 100 min
Ønskeliste
DramaDocu-dramaRomantik
Filmens specifikationer
Original titel: 84 Charing Cross Road
Dansk titel: Kære hr. Boghandler
Instruktør: David Hugh Jones
Medvirkende:
Helene Hanff  Anne Bancroft
Frank P. Doel  Anthony Hopkins
Nora Doel  Judi Dench
Maxine Bellamy  Jean De Baer
George Martin  Maurice Denham
Cecily Farr  Eleanor David
Kay  Mercedes Ruehl
Brian  Daniel Gerroll
Megan Wells  Wendy Morgan
Bill Humphries  Ian McNeice
Vis alle medvirkende...
Stikord: 1960'erne
Based-on-a-true-story
London
New York City
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 14

Gennemsnit: 8.6 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Mogens

84 Charing Cross Road:

84 Charing Cross Road er en beretning om kærlighed og kærlighed til bøger, med Anne Bancroft og Anthony Hopkins i brilliante præstationer. Helen Hanff (Bancroft) er en selvsikker forfatter fra New York, som skriver til en lille boghandel i London, da hun er på jagt efter sjældne engelske klassikere. Frank Doel (Hopkins), den generte ejer af boghandlen, besvarer hendes forespørgelse, og det bliver begyndelsen på en rørende og morsom brevveksling, der strækker sig over to kontinenter og to årtier. Hanffs skarpe vid står i stærk kontrast til Doels formelle britiske manere, men deres fælles kærlighed til bøger skaber et bånd, der bliver stærkere for hvert år. Deres personlige og underholdende breve fører os med ind i deres liv, mens Helen og Frank deler deres drømme, håb, sorger og glæder og i denne proces udvikler de et vedvarende og utroligt venskab.
Tekst fra omslag

Brugerne skriver om 84 Charing Cross Road:

Anmeldt af ingeborgjac, Stenløse 16. maj 2012
Har set og genset filmen gange mange
Så filmen, tilfældigt dumpende ind i handlingen, da Hanff modtager de første bøger, i begyndelsen af "Nullerne" fandt filmen både dejlig , underholdende og på ingen måde langtrukken. Fandt ud af at filmen var baseret på en virkelig hændelse og k'bte bogen.
Jeg elsker bøger og selvom jeg også har nye bøger, forstår jeg Helenes glæde ved smukke læderomslag med guldprint og snørklet skrift. Jeg beundrer og misunder lidt de titler hun bestiller, for jeg ved jeg aldrig ville komme igennem John Donnes samlede værker. Men man kan google den bid af en prædiken, Helene læser højt og dvæle ved den smukke tekst, ligeledes det digt af Yeats, som Frank citerer i filmen. Fremstillingen af Franks Doles sans for detaljer og store viden er fascinerende og hans britiske korrekthed supplerer Helenes bid og vid i korrespondancen. Et tilbageblik på de hårde rationeringer, der prægede Storbritanien selv i 1950 var overraskende for mig og man kan sætte sig ind i den glæde Helenes mad-forsendelse bringer samtlige familier, der får del i den. Bogen blev angiveligt en succes med det samme og er filmatiseret flere gange, samt opsat i adskillige teaterstykker. Bogen udkom første gang 1971 og kan stadig bestilles både på nettet og hos boghandleren. Det siger noget om bogens succes , at den stadig udgives i nye oplag 40 år efter første oplag og at filmen kan købes på dvd (tidligere på VHS) 26 år efter den blev indspillet. Jeg kan varmt anbefale den.
Anmeldt af CT, Vanløse 22. juli 2010
Mest for bogelskere
Meget stillestående - det kommer man ikke udenom - og man skal nok være bogelsker for virkelig at synes om denne film. Det er jeg - og jeg kender glæden ved at få en fin brugt læderindbunden klassiker sendt hjem fra USA eller England. Og ligesom Helen Hanff hader jeg forkortede versioner og udvalgte værker.

Anne Bancroft er vidunderlig i rollen som fanatisk bognørd, hvor vi ser hendes glæde eller indignation, overraskelse og irritation over de bøger, der kommer hendes vej.

Fint fanget er også miljøet i det engelske antikvariat - da Hanff sender dem små “Marshall-agtig” nødhjælp i form af kulinariske konserves-ting (vi er i 1950’erne) - så bliver hun ven med alle medarbejderne på 84 Charing Cross Road.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 20. november 2006
Kære Hr. Boghandler
Behagelig men også noget langtrukken filmatisering af Helene Hanff´s selvbiografiske bog om sin korrespondence med en engelsk boghandel gennem mange år. Sød historie og et godt budskab, men unødigt repetitive dialoger og scener gør det også til en lige-ved-og-næsten gaber. Kun Bancroft (gemalen Brooks co-produced!) og Hopkins´ gode spil løfter det hele. Læg også mærke til Maurice Denham som den ældste medarbejder i boghandelen. Hans sidste scene er hele filmen værd!

Ret din egen anmeldelse af 84 Charing Cross Road - klik her

Start en debat om filmen 84 Charing Cross Road - klik her

Start en debat om denne udgave af 84 Charing Cross Road - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest