An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Favourite, The  (DVD) Favourite, The

af Fox-Paramount N083308DSP01 / UPC# 7340112747992

Favourite, The  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Film4 - 2018
England - Farve - 119 min
Ønskeliste
DramaKomedieSatire
Filmens specifikationer
Original titel: Favourite, The
Instruktør: Yorgos Lanthimos
Medvirkende:
Queen Anne  Olivia Colman
Lady Sarah  Rachel Weisz
Abigail  Emma Stone
Lord Marlborough  Mark Gatiss
Earl of Stratford  Edward Aczel
Mrs Meg  Jennifer White
Sally  Lilly-Rose Stevens
Godolphin  James Smith
Madam Tournee  Carolyn Saint-Pé
Harley  Nicholas Hoult
Vis alle medvirkende...
Stikord: 1700-tallet
Lesbisk kærlighed
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Tekster: Dansk
Engelsk
Norsk
Svensk
Finsk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 2

Gennemsnit: 8.5 ud af 10

Du kan også stemme.   


The Favourite, The

Den græske instruktør Yorgos Lanthimos har skabt denne groteske, flabede satire, der er så langt fra en kedelig, støvet periodefilm, man overhovedet kan komme.

Historien udspiller sig i starten af 1700-tallet. Storbritannien er i konstant krig med Frankrig, men den smågale dronning Anne vil hellere lege med sine kaniner. Hendes fortrolige ven og hemmelige elskerinde, hertuginden Sarah Churchill, manipulerer med dronningen fra sengekammeret. Da Sarahs unge og ærgerrige kusine Abigail indfinder sig på hoffet, er der lagt op til en bitter og skamløs rivalisering om regentens gunst.

Brugerne skriver om Favourite, The:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 8. februar 2020
Striglernes kamp
Yorgos Lanthimos har sin helt egen distinkte instruktørfysiognomi, men alligevel har man her fornemmelsen af, at han muligvis har forsøgt at gå Peter Greenaway i bedene med sin skildring af indestængte følelser og hensynsløse magtkampe ved den engelske hof under Dronning Anne; filmen er ikke decideret bizar, men det ligner. Det gør jo i øvrigt ingen verdens ting at man skeler lidt til andre, og Lanthimos får da også sat sine egne fingeraftryk godt og grundigt på denne medrivende film, hvor Oscar'en lige så godt kunne være blevet givet til Weisz eller Stone, eller måske i virkeligheden til dem allesammen. Det er virkelig en ensemblepræstation der er tale om her, og skuespillerne er en nydelse i sig selv, men historien er også virkeligt godt formidlet og billedsiden og rytmen er også ret ypperlig. Det er en film der fortjener al omtalen, og den skal ses igen snart.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 28. september 2019
Går Lanthimos mainstream?
For en umiddelbar og ydre betragtning går Lanthimos måske mainstream med “The Favourite”. Han viser os lækre omgivelser, parykker og overdådige rober og skuespil af aller øverste skuffe. Borte er hans absurde realm, lukkede sproglige univers og nedbarberede ageren. Men tag ikke fejl. Der skal ikke skrabes meget i den smukke overflade, før den græske instruktørs signatur træder tydeligt frem. Det engelske hof udgør det påfaldende som de lukkede verdener, hvor instruktøren ynder at lade sine fortællinger foregå. Hoffets almindelige dagligdag skildres helt på linie med de absurde tilstande, vi kender fra bl.a. “Dog Tooth”, “The Lobster” eller “The Killing of a Sacred Deer”. Og de skildrede personers agendaer er en utvetydig satire over såvel datidens som nutidens lobbyisme. Lanthimos har ikke lagt sin samtidskritik til side, tvært imod, den sprudler.
Robbie Ryan (Slow West) understøtter satiren med velvalgte billedvinkler, meget flot belysning og udtryksfuld anvendelse af super vidvinkel i sin fotografering. Hans udtryk er en meget væsentlig del af filmens DNA.
Filmens tre hovedroller er besat af skuespillere, der giver sig totalt hen til fortællingen. Olivia Colman er formidabel, som dronning Anne. Hun giver figuren liv i hele spektret fra hjælpeløs, klynkende gople over rasende furie til beregnende regent. Rachel Weisz giver sin bedste optræden nogensinde med sin klart tegnede hofsnog Lady Churchill, der sørger for at holde sig tæt på magten herunder dronningen. Men mest fortjent til Oscaren gør Emma Stone sig, i mine øjne, med sin administration af sin figurs tre lag og sin forståelse af filmens komediepræg. Hun gør sig, uden at stjæle billedet fra nogen, til filmens egentlige hovedperson.
Lanthimos har afleveret en mere end seværdig komedie-satire, som kan lægges i afspilleren nogle gange uden risiko for at kede.


Ret din egen anmeldelse af Favourite, The - klik her

Start en debat om filmen Favourite, The - klik her

Start en debat om denne udgave af Favourite, The - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45