An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Star Wars, Episode V: The Empire Strikes Back - Original Version (2-disc) (DVD) Star Wars, Episode V: The Empire Strikes Back - Original Version (2-disc)

Udgivet 12. september 2006 af 20th Century Fox FOX2236385 / UPC# 024543263838

Star Wars, Episode V: The Empire Strikes Back - Original Version (2-disc) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Lucasfilm - 1980
USA - Farve - 127 min
Ønskeliste
ActionEventyrAdventureScience FictionRum-film
Filmens specifikationer
Original titel: Star Wars, Episode V: The Empire Strikes Back
Dansk titel: Stjernekrigen V: Imperiet slår igen
Instruktør: Irvin Kershner
Medvirkende:
Luke Skywalker  Mark Hamill
Han Solo  Harrison Ford
Princess Leia  Carrie Fisher
Lando Calrissian  Billy Dee Williams
Grand Moff Tarkin  Peter Cushing
Obi-Wan Kenobi  Alec Guinness
C-3PO  Anthony Daniels
R2-D2  Kenny Baker
Chewbacca  Peter Mayhew
Darth Vader  David Prowse
Vis alle medvirkende...
Stikord: Star Wars
Fantasy
George Lucas
Futuristisk
Robot/cyborg/androide
Rumskibe / Rumfart
Rumvæsen / Alien
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA
Features:
Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Production Notes Music video
Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Ja Hidden Features Outtakes
Ja DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 2Denne udgivelse indeholder 2 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 2.0
DD 5.1
Engelsk
Engelsk
Fransk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
2,35 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 58

Gennemsnit: 9.6 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

David
Hans Kr.
Mogens
Thomas
Lars
Søren
Peter J
Alexander

STAR WARS: EPISODE V - EMPIRE STRIKES BACK

Engang når vi alle er blevet til støv, og denne verden ikke står mere, vil der være 3 spørgsmål, der endnu ikke er blevet besvaret. 1) Hvordan opstod universet? 2) Er kvinder virkelig klogere end mænd? og 3) Er Empire virkelig den bedste Star Wars-film? Hardcore Star Wars fans som jeg selv vil ikke tøve med at udråbe den til trilogiens absolutte højdepunkt, men der er mange, der ikke bryder sig om den mørke tone og deprimerende slutning.

Efter at have ødelagt Dødsstjernen i den første film må de stakkels oprørere gemme sig på den grumme is-planet Hoth, men her bliver de hurtigt fundet, og de må stikke af med halen mellem benene (det er iøvrigt også umuligt at koncentrere sig om at slås, når fjenden har så cool våben. De der Walkers er bare for seje).
     Han Solo stikker af med Leia og forsøger at bringe hende i sikkerhed, mens Luke rejser til sump-planeten for at møde den gamle Jedi-mester Yoda, som - ud over at være den ultimative pop-kultur reference - også har helt styr på det dér med Kraften.
     Luke går i hård træning for at lære at bruge sine evner på den rigtige måde, men da Han Solo og Leia havner i kløerne på Darth Vader, tager han af sted for at redde dem, selvom han slet ikke er klar til sådan en kamp.

Åbningskampen på den sneklædte planet, kemien mellem Han Solo og Leia - der i øvrigt går og kysser på alle - og den brutale kamp mellem Luke og Darth Vader... Empire er filmen med alle de bedste scener, men prikken over i'et er selvfølgelig det slag, vi får i ansigtet, når det afsløres, at Vader er Lukes far (jeg mindes, at jeg skreg højt, da jeg hørte det første gang).
     Jeg er ikke i tvivl: Bedste Star Wars-film, bedste sequel nogensinde, og ekstra point for at få mig til at tro på en hånddukke som den mest magtfulde mand i universet.
David

Specielt om denne udgivelse:

Disc 1: Empire Strikes Back - Special Edition 2004 version
 • Den restaurerede version af filmen, der havde premiere på DVD i september 2004, med nye scener, nye digitale effekter og ændringer i musik & dialog.
 • Kommentarspor med George Lucas, Irvin Kershner, Ben Burtt, Lawrence Kasdan, Dennis Muren og Carrie Fisher
 • DVD-ROM weblinks til eksklusive Star Wars features
 • Easter egg
 • Format: 2,35:1 Anamorphic Widescreen
 • Audio: Engelsk Dolby Digital 5.1 EX
 • Undertekster: Engelsk, fransk og spansk
Disc 2: Empire Strikes Back - Original 1980 biograf version
 • Den oprindelige biografversion af filmen, som den så ud ved premieren i 1980. Sidst udsendt i august 1995, på LaserDisc.
 • XBoX spil Demo
 • LEGO spil trailer
 • Format: 2,35:1 Non-Anamorphic Widescreen
 • Audio: Engelsk Dolby 2.0 Surround
 • Undertekster: Ukendt

Brugerne skriver om Star Wars, Episode 5: The Empire Strikes Back:

Anmeldt af Nikolaj, Nørre Alslev 10. oktober 2016
Verdens bedste film!
I The Empire Strikes Back tager instruktøren Irvin Kershner serien ud i en anderledes tone, en meget mørkere, mere emotionel og psykologisk end den forrige. Det hjælper selvfølgelig også på det, at Darth Vader nu selvfølgelig er mere Badass, end hvad han er i forvejen, og dræber uden at tøve, hvis folk ikke gør deres arbejde ordentligt. Speciel effekterne plus lyd, musik og scenografien er bare også lige blevet en tand bedre end den forrige, hvilket umuligt burde kunne lade sig gøre. Men det gør den, og her idag 36 år efter er det for mig stadig et mesterværk, et stykke kunst, som aldrig bliver dårligt, at kigge på. En film som vokser, og kan finde flere nye sider af, selv efter de 500 gange, man har haft set den.

5 højtepunkter fra filmen: Hoth: fantastisk scenografi, og hæsblæsende action.

Dagobah: George Lucas møder Einstein i en sump? Tja, hvor skørt den end lyder, så er der rigtigt. Men det er ikke bare en læring af George Lucas, det er en læring til os. Hele scenen er poesi, med de bedste replikker nogensinde lavet i filmhistorien, og flere metaforisk scener er hærligt for film-fan, som vil have noget at tænke over.

Scenen med kejseren er nærmest helt gyser lavet, i måden musikken og dialogerne bliver fremvist.

Darth Vader Vs Luke: Vil ikke afsløre noget, for hvis folk ikke har set den, men det er bare godt.

Den smukke, men halv-triste slutningen: Hører nok blandt de bedste slutninger nogensinde i film-historien. Ren billed-poesi.

Anmeldt af Extract, Dyssegård 18. december 2015
Imperiets jagt på rebellerne
 Star Wars, Episode 5: The Empire Strikes Back Det virker som noget nær den helt perfekte Star Wars film, fra første til sidste billede. Imperiets gangmaskiner, der angriber på isplaneten Hoth er utroligt flot lavet. Det er den efterfølgende jagt med Tusindårsfalken genne astroidefeltet også. Midtersekvensen, hvor Luke undervises af Yoda er den mindst begivenhedsrige, men alt i alt en mere dyster, flottere og bedre film end Star Wars IV: A New Hope Ret overraksende indeholder filmen en scene med en svævende by, som ligner en tilsvarende i Flash Gordon fra samme år, så de må være lavet uafhængigt af hinanden. Empire..er en sequel af de sjældne: Den er bedre end forgøngeren, selv med en anden instruktør i instruktørstolen. Det er en visuel lækkerbidsken med utroligt mange flotte effekter og stjerneskibsmodeller. Det er også et særdeles inspireret score John Williams har lavet, glimrende varianter over temaet fra A New Hope, ja faktisk et bedre score end i denne. Så der er rigtigt meget at glæde sig over i denne film, der efterlader én af sine hovedpersoner i en knibe, som først vil blive løst i Return of the Jedi. Seriens suveræne højdepunkt.

Anmeldt af HenryFonda, Charlottenlund 29. maj 2013
"No, I am your father"
Empire Strikes Back er en film der stærk kan anbefales. Den er forrygende fra starten hvor man ser kampen med imperiet i sneområderne til slutningen hvor Darth Vader afslører sandheden til Luke. Og lad os endelig ikke glemme den fabelagtige Imperial March musik. Kort sagt den bedste Star Wars film nogensinde.

Anmeldt af windfeldt, Nørresundby 18. august 2007
Master Yoda.
Den bedste film i serien bedre kan man vist ikke sige det udover, at vi får en bedre historie end den første men vi får også n romance mellem Han Solo og pricesse Leih, intet er overflødigt i denne film.
Fremragende.

Anmeldt af Monkeyman, København S 8. august 2007
Luke fik en far
Alt går op i en højere enhed hér... vi taler selvfølgelig om 2'eren over alle 2'er...... fortsættelsen til George Lucas'es rumsaga "Star Wars: A New Hope", nemlig: "The Empire Strikes Back"!!!

Selvom den forgående film skabte en uhørt filmsensation, der skulle transformere måden at lave film på i fremtiden, så er det denne film, der er den store perle i samlingen.
Filmen har bedre effekter, bedre skuespil og bedre såvel dybere dramaturgisk form i historien.
Siden jeg første gang så filmen som 4 årig har mit hjerte været solgt til stanglakrids... og blot en mild snakken om filmen, kan få mine små hår på ryggen til at rejse sig.
Dog er jeg fuldstædig overbevist om at grunden til at filmen er hvad den er, ikke er dens skaber, George Lucas'es skyld... men instruktøren Irvin Kershner og manuskriptforfatteren Lawrence Kasdan, der ved hvordan man sammensætter et godt stykke drama inde i en sci-fi film tiltænkt det yngre publikum.
John Williams'es musik er også med til at hjælpe filmen på vej imod de højere himmelstrøj, ved at ha' lavet en af de mest kraftfulde soundtracks nogensinde, som nok mange her på kloden kender godt i forvejen.

Filmen er et MUST i ens filmsamling... lige meget hvor stor eller lille den er!

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 26. april 2005
In a galaxy
Jeg tilslutter mig fuldtud Hollidays betragtninger over denne helt igennem fremragende film! Det er den bedste i Trilogien (jeg regner ikke filmene efter 1999 for "rigtige" Star Wars) og en af de bedste i genren! Slaget på Hoth kunne ikke laves mere spændende idag, uanset hvor meget CGI og andre krumspring man hev frem! Eminent klippet film uden ét eneste overflødigt billede! Suverænt!

Anmeldt af Holliday, Aalborg 26. april 2005
Stjernen blandt stjerner
At følge op på succesen fra Star Wars, må ha' været lidt af en krig i sig selv for Lucas og co. Lucas har da også klogeligt valgt, at fokusere på selve produktionen og overlade instruktørstolen til veteranen Irvin Kershner som gør det fremragende. The Empire Strikes Back er den direkte forsættelse til Star Wars, og man kan derfor tillade sig, at springe på hovedet ud i handlingen og det bidrager med en utrolig energi til filmen.

The Empire Strikes Back formår samtidig at udvikle sine figure som både mennesker og hinanden imellem. Solo og Leia's forhold tar' form og Hamill modnes både set i forhold til sin figur Luke, men også som skuespiller, og han spiller sig gevaldigt op i forhold til originalen. Der er tydligt, at han har fundet en større sikkerhed i rollen. Der ud over viser Lando Calrissian og ikke mindst menneskejægeren Boba Fett sig på banen for første gang.

Empire er uden tvivl den mest velspillet og mørkeste af de tre film. Den har ud over en enorme underholdnings værdi også en dybde, som de to andre aldrig når i nærheden af. Pacingen er eksemplarisk og der er ikke et kedelig øjeblik, selv om der ikke skal være tvivl om, at slaget på Hoth er filmens actionmæssige højdepunkt, og det derfor kan argumenteres for, at kurven går ned ad igennem resten af filmen. Det ændre dog ikke på at det her ER rumeventyret.

John Williams musik topper samtidig her, det er simpelthen storslået, og må stå som et af de mest pompøse og effektive soundtrack nogensinde. I ordets mest positive forstand. Effekterne, især miniature arbejdet og stop-motion er aldrig set bedre, der er virkelig kælet i detaljer. The Empire Strikes back er måske filmen som først og fremmest binder serien første halvdel sammen, men er samtidig også kulminationen på Lucas kreativitet og produktion. Bedre blev det aldrig. Hverken før eller siden.

Anmeldt af Filt, København Ø 13. februar 2004
Den bedste i serien!
The Empire Strikes back er den bedste Star Wars ever! Det skyldes ikke mindst John William's Imperial March.

Ret din egen anmeldelse af Star Wars, Episode 5: The Empire Strikes Back - klik her

Deltag i debatten om filmen Star Wars, Episode 5: The Empire Strikes Back - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Star Wars, Episode V: The Empire Strikes Back
Thomas Aquinas

Star Wars, Episode V: The Empire Strikes Back (2-disc) (Blu-ray) Star Wars, Episode V: The Empire Strikes Back Star Wars, Episode V: The Empire Strikes Back (3-disc) (4K UHD)
Se alle titler her
Sendt 2005/05/26 09:45:54 IP: Logget Svar...

Hvor mange ændringer er der lavet?

Er der nogen der kan sige, hvilke ændringer Lucas har lavet i denne seriens bedste film?!
heartware

Sendt 2005/07/06 13:17:19 IP: Logget Svar...

Kun mindre

Der er primært små-ændringer i filmen. For det første er alle BlueScreen optagelser blevet lavet påny, så man undgår gennemsigtige snow-fliers.

Og så er der en sekvens med uhyret i grotten, hvor man nu ser hele uhyret meget tydeligt, i modsætning til den originale udgave, hvor man kun ser den et kort øjeblik og så ser dens hånd slå Luke af sin Taun-Taun.

Dernæst er der "åbnet op" i sekvensen ombord på Cloud City, hvor man nu kan se ud på planeten mens Lando og de andre går gennem byen. Og når Millennium Falcon flyver hen over Cloud City, så følger men den nu i længere tid, så man får en lille tour gennem byen på denne måde.
Thomas Aquinas

Sendt 2005/07/06 15:37:26 IP: Logget Svar...

Gudskelov!

Godt at høre. Skal nok også snart have anskaffet mig den box!
Karina

Sendt 2005/07/13 20:15:06 IP: Logget Svar...

Return of the Jedi derimod...

... er virkelig blevet fjollet. Der er gået total muppet show i den. Ak! Et hårdt slag for en dybfølt Star Wars fan.
DocBrown

Sendt 2006/08/23 01:04:33 IP: Logget Svar...

Nye udgivelser?

Hvad er forskellen på disse enkeltudgivelser og så boxen som kom for noget tid tilbage?? Dette er stadigvæk Special Edition versionerne ikke? Læste et nyt interview med G.L hvor han cementerede, at de gamle originale versioner aldrig bliver udgivet igen.
Thomas Aquinas

Sendt 2006/08/23 10:51:48 IP: Logget Svar...

STAR WARS! ENDELIG!

Nu behøver vi ikke længere at gå rundt med dén sten i skoen længere: De originale film kommer 11.september, hver i en 2-disc udgave (hvor kuriøst nok de oprindelige film regnes for at være en bonus?!?). Det holdt hårdt - man har jo gået i godt 6 år og ventet - men alt godt kommer til den der venter!
ch

Sendt 2006/08/23 11:48:01 IP: Logget Svar...

Star Wars original versions

Ja, fint nok at de gamle udgaver endelig kommer, MEN jeg har hørt at der INTET er gjort for at rense filmnegativet.
Efter sigende er Lucas nemlig blevet så fornærmet og træt af at høre folk plage om de originale versioner, så han ikke gider gøre noget ud af selve billedkvaliteten.
Jeg har hørt, at dvd-udgivelserne IKKE engang skulle være anamorfisk !!!
Er der nogen som kan bekræfte dette ??

vandelay

Sendt 2006/08/23 12:06:09 IP: Logget Svar...

Star Wars

De versioner der udgives skulle, vist nok, være de samme som dem der udkom i midten af 90'erne (inden de kom som special edition). Her havde man renset både billede og lyd op. Om de er anamorfe har jeg ikke kunnet grave frem. Til gengæld læste jeg i Total Film, at de ikke bliver udgivet i Danmark! Kan dette passe?
Thomas Aquinas

Sendt 2006/08/23 12:30:59 IP: Logget Svar...

Cirkus Star Wars bliver mere og mere...

...absurd! De originale film kommer ikke i anamorphic, til gengæld kan man få en box uden extra materiale hvor de er. Eller er det Special Edition? Er De forvirret? Ikke efter at have set næste afsnit af "Skum". Jeg ved ikke hvad der sker for Fox, men de må da være begyndt at udvikle Altzheimers?!
ch

Sendt 2006/08/24 02:03:32 IP: Logget Svar...

Cirkus Star Wars continues

Jeg ved heller ikke hvad Fox og Mr. Lucas tænker på....og dog. Om et år udkommer der nok en endnu mere Limited Mega Only For Sale in 10 days Fan collector's numbered Edition, for blot om et år senere igen at blive afløst af......
Nej, det er ikke altid nemt (og billigt) at være filmsamler.
Filmselskaberne har virkelig fundet ud af at presse citronen mest muligt.
vandelay

Sendt 2006/08/24 14:31:27 IP: Logget Svar...

Star Wars: Det værste er...

... at vi gang på gang hopper på den. Man burde boykotte lortet! Her er et par yderligere eksempler: I 2002 udkom "Citizen Kane" som almindelig dvd, til en rimelig penge, bare for ca. et halvt år senere at udkomme som en dobbelt disc til samme pris. Det samme gjaldt: "The Royal Tennenbaums", "X-men", "Singin' in the Rain" og listen kunne fortsætte i evigheder. Det værste eksempel til dato, er dog den nye udgivelse af de første seks "Seinfeld" sæsoner. Nu fås den i en samlet boks hvor man sparer op til 700 kroner!!! Jeg er godt træt af de forpulede producenter... Men "Star Wars" eksemplet tager dog prisen, som værende det grummeste indenfor udnyttelsen af deres fans. (Stort suk!!!)
Holliday

Sendt 2006/08/25 08:03:48 IP: Logget Svar...

T2

I øvrigt holder Cameron og co. sig ikke tilbage. Antallet af laserdisc og dvd'er med ultimative udgaver, speciel editions osv. er længere end køen til toilettet ved en Madonna koncert.
René

Sendt 2006/08/25 09:51:22 IP: Logget Svar...


Holliday, du bruger altså nogen skønne metaforer!
Ahem .....
Holliday

Sendt 2006/08/25 12:25:58 IP: Logget Svar...

Apropos talenter...

Så kan jeg ren faktisk også pisse Guns N' Roses i sneen, når der altså er noget
Thomas Aquinas

Sendt 2006/08/25 16:20:25 IP: Logget Svar...

M.h.t. "Star Wars" er der vel ikke...

...noget at gøre. Man må købe 13.september-udgivelserne og håbe på at de kommer i anamorphic senere?! Men "Planet of the apes" boxen var jo heller ikke i 16:9

http://www.laserdisken.dk/html/visvare.dna?vare=1127811234945198

så man skal nok ikke skrue forventningerne op!?
Graugaard

Sendt 2006/09/05 17:01:18 IP: Logget Svar...

Et godt køb. for 13 år siden

Jeg må indrømme at jeg indtil videre aldrig har fortrudt at jeg brugte 2500 kr. på at købe den ultimative Star Wars box på LaserDisc, da den udkom i 93. Ikke engang nu hvor de originale "gamle" udgaver bliver udgivet på DVD fortryder jeg. For der er jo basalt intet ændret ved udgivelserne... stadig ikke 16:9 og heller ikke 5.1 lyd. og da LaserDisc udgaven herller ikke er 16:9 og "kun" har 2.0 lyd, vil jeg ikke købe disse udgaver af Star Wars på DVD.
Og så har LaserDisc udgaverne endda de originale kommentar spor på alle 3 film, så der er mere Bonus på LaserDisc udgaven end den nye DVD udgave...
Thomas Aquinas

Sendt 2006/09/05 17:52:16 IP: Logget Svar...

Star Wars - continued...

De udgaver jeg bestiller annoncerer da med at de er i 16:9?!
vandelay

Sendt 2006/09/05 23:12:32 IP: Logget Svar...

Boykot Star Wars!

Fald ikke for pengegriske filmmogulers smarte tricks. Hold jer til de klassiske laserdisc udgaver, eller endnu bedre, de kultagtige vhs-udgivelser der udkom i 90'erne. Lucas kan rende mig noget så grusomt. Og dette kommer fra en dedikeret fan, der føler at manden smadrer, ikke alene sine film, men også økonomien hos sine fans. Skam dig George!
Thomas Aquinas

Sendt 2006/09/06 12:47:57 IP: Logget Svar...

"A new hope" er måske...

...et gammelt tab!? Der er mulighed for, at de originale versioner udsendes i 4:3, tro det hvem der kan! Ihvertfald oplyser visse web-steder at det forholder sig sådan. Er der ingen nåde i denne verden (hulk, hulk, hulk)?!

Deltag i debatten om denne udgave af Star Wars, Episode V: The Empire Strikes Back - Original Version (2-disc) - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Empire Strikes Back, The: Original Version (2-disc)  Se varen her
Sendt 2006/09/06 06:31:36 IP: Logget Svar...

EN RIGTIG GO` FILM

ch

Sendt 2006/09/07 01:45:33 IP: Logget Svar...

En rigtig dårlig anmeldelse

Jo, en go' film, men en lidt for kort "anmeldelse"...hehe
Karina

Sendt 2006/09/08 20:57:46 IP: Logget Svar...

Ja, den var ikke...

... blevet godkendt i skolen.

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45