An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Djævelens arkitekt (Hitler & Speer) (3-disc) (DVD) Djævelens arkitekt (Hitler & Speer) (3-disc)

Udgivet 22. januar 2008 af Atlantic Film

Djævelens arkitekt (Hitler & Speer) (3-disc) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 2005
Tyskland - Farve - 270 min
Ønskeliste
DramaDocu-dramaKrigsfilm
Filmens specifikationer
Original titel: Speer und Er
Dansk titel: Djævlens Arkitekt
Instruktør: Heinrich Breloer
Medvirkende:
Albert Speer  Sebastian Koch
Adolf Hitler  Tobias Moretti
Gretel Speer  Dagmar Manzel
Annmarie Kempf  Susanne Schäfer
Rudolf Hess  André Hennicke
Rudi Wolters  Axel Milberg
Karl Doenitz  Peter Rühring
Erich Raeder  Michael Gwisdek
Hans Flächsner  Joachim Bißmeier
Hermann Göring  Hannes Hellmann
Vis alle medvirkende...
Stikord: 2. Verdenskrig
Nürnberg-Processen
Advokater og retssager
Krigsforbrydelser
Nazi
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Tekster: Dansk
Norsk
Svensk
Sprog: Tysk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 7

Gennemsnit: 8.1 ud af 10

Du kan også stemme.   


Djævelens arkitekt (Hitler & Speer):

Blev Albert Speer forført af magten eller efterstræbte han den? Var Hitlers kæledægge og bedste ven manden, der 'intet vidste', eller gennemførte han sin tids bedste spin? Hvis Hitler havde en ven, var det arkitekten Albert Speer. Speer blev allerede i 1920'erne betaget af den karismatiske politiker, og Hitler så i Speer den mand, han gerne ville have været. En intelligent og kunstnerisk begavelse, flot og charmerende. Da Hitler og nazisterne kom til magten i 1933, blev Speer en af det tredje Riges opgående stjerner. Han blev Hitlers chefarkitekt og sammen udarbejdede de storslåede byggeplaner for Berlin, indtil krigens gang tvang Speer til at træde til som Rustningsminister. Her udviste han så formidable lederevner, at han ifølge eksperter forlængede krigen med mindst et år.

Denne udgivelse indeholder 3 timers ekstra materiale og dokumentaren: Making Of Djævlen’s Arkitekt
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Speer & Hitler: The Devil's Architect:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 6. juli 2011
Hitlers medløber
Der er mange indvendinger mod den valgte form i denne på mange måder interessante film, der hovedsageligt følger Albert Speers historie. Men den er velspillet og hele tiden fokuseret på at komme om bag facaden og forstå baggrunden for rædslerne. Den kan godt være lidt tung i det, specielt fængselsafsnittene til sidst er noget omstændelige, men det fungerer rimeligt godt alligevel. Man skal dog ikke forvente en større oplevelse og hvis man er interesseret i fakta er der jo et væld af dokumentarer og portrætfilm at vælge imellem. Men en interessant legering der her er lavet.

Anmeldt af Monkeyman, København S 4. maj 2009
Førens bedste ven
Udemærket, men filmen er dog ikke uproblematisk. Det er især det docudramatiske, der bliver til et problem. Man vender sig godt nok til den abrupte stil, der veksler mellem dramatiserede passager, interviews og realoptagelser, men det bliver undervejs lidt tilfældet, hvornår klippene ’falder ind’. På den måde bliver særligt de indlagte interviews næsten mere forstyrrende end underbyggende. Det er som at blive hevet ud af en god film med afbrydende trafikmeldinger. Dette er især en skam, fordi de dramatiserede elementer fungerer temmelig godt, og Sebastian Koch og Tobias Moretti som henholdvis Speer og Hitler holder i den grad skuespilsstandarden på et højt niveau. I stedet ville det have fungeret langt bedre, hvis filmen blot nøjedes med at kombinere dramatiseringerne med underbyggende realoptagelser, ja meget ærgeligt. Tilmed er filmen temmelig lang. Den varer 4½ time, og det er endda i den forkortede udgave, hvor der er skåret 1½ time af. Denne grundighed gør for så vidt ikke noget, men den bliver desværre lidt for lang, mest fordi den mange interviews dræber den etablerede fremdrift i dramatiseringen. Samtidig er selve programmeringen af dvd’en lidt uheldig, idet filmen jo er en sammenklippet tv-serie. Men afsnittene ligger ikke hver for sig, men i stedet er to afsnit koblet sammen på en disc, men det sidste ligger på en anden – men det er uden credits eller nogen afrunding. Filmen stopper blot pludselig midt i det hele. Desuden er det faktisk ikke klart på dvd-udgaven, at det er en dramadok (der står blot drama), af hvilken grund det pludselig var temmelig forstyrrende, at Speers søn pludselig blev interviewet midt i det hele. Undertegnede, der ikke havde undersøgt filmen nærmere, troede rent faktisk først, at jeg havde sat den forkerte disc i afspilleren, idet udgivelsen af suppleret med et dokumentarprogram om Speer og Hitler. Denne forvirring kunne have været afhjulpet med en klarere angivelse på udgivelsen og en bedre programmering. Samtidig virker derfor også mystisk at supplere et dokumentarprogram med et dokumentarprogram, der hedder og omhandler det samme. Så selvom der er tre timers ekstramateriale på en selvstændig disc, lancerer dette faktisk ikke nævneværdigt nyt.
Men lad disse blundere ikke ødelægge en udmærket dramadok om et centralt emne, der trænger til diskussion og formidling. Albert Speer var – og er stadig – en interessant karakter, der måske fik sit talent fanget i en forkert tid og politik. Filmen stiller i hvert fald et stort spørgsmålstegn ved Speers engagement under krigen, hvilket selvfølgelig også ratificeres ved, at han kun fik 20 års fængsel og ikke dødsstraf som fx Göring fik. Derfor er Djævlens arkitekt en anbefalelsesværdig dokumentar – men på grund af dens længde, så se den helst over et par aftner eller tre…

Ret din egen anmeldelse af Speer & Hitler: The Devil's Architect - klik her

Start en debat om filmen Speer & Hitler: The Devil's Architect - klik her

Start en debat om denne udgave af Djævelens arkitekt (Hitler & Speer) (3-disc) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45