An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Himlen over Berlin  (DVD) Himlen over Berlin

Udgivet 16. juni 2009 DDVDSF4630 / UPC# 5704897046305

Himlen over Berlin  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Independent - 1987
Tyskland - Farve - 127 min
Ønskeliste
DramaRomantikEventyr
Filmens specifikationer
Original titel: Der Himmel über Berlin
Dansk titel: Himlen over Berlin
Instruktør: Wim Wenders
Medvirkende:
Damiel  Bruno Ganz
Marion  Solveig Dommartin
Himself   Peter Falk
Cassiel  Otto Sander
Aged poet Homer  Curt Bois
The Dying Man  Hans Martin Stier
Young Prostitute  Beatrice Manowski
Drummer   Chick Ortega
Angel at library  Didier Flamand
Stikord: Afterlife
Art House
Cirkus
Engel
Surrealisme
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Tekster: Dansk
Norsk
Svensk
Finsk
Sprog: Engelsk
Tysk
Fransk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 33

Gennemsnit: 9.6 ud af 10

Du kan også stemme.   


Der Himmel über Berlin

Englene Damiel (Bruno Ganz) og Cassiel (Otto Sander) passer på Berlin. Uset vandrer de igennem byen, mens de lytter til folks tanker og ser deres liv uden at blande sig. En dag ser Damiel linedanserinden Marion, og han forelsker sig i en grad, så han er villig til at blive menneskelig for at dele livet med hende på godt og ondt.

Brugerne skriver om Wings of Desire:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 3. januar 2007
En engel ved din side
Wim Wenders´ meget omtalte og tiljublede filmfantasi er en meget stimulerende oplevelse. Efter netop at have set filmen for første gang nogensinde, må jeg dog sige, at jeg var en anelse skuffet. Dén "stream of conciousness" som er det bærende fortælleelement i historien, slås ofte i stykker gennem en alt for intellektuel vinkel på det generelle tema og der gives gennemgående for lidt plads til det følelsesfulde udtryk. Til gengæld har Bruno Ganz et blidt og samtidigt stærkt ansigt og afsnittene med den ulykkelige cirkusartist er eminente i al sin enkelthed, og har karakter af ægte storhed. Desværre synes det mig, at Wenders presser sine pointer for meget- han nærmest insisterer til sidst - og filmen er efter min mening en halv time for lang.

Anmeldt af solaris57, Nyborg 13. august 2005
Himlen over Berlin
"Als das kind, kind war, wusste es nicht das es kind war" lyder filmens start replik, "Da barnet var barn, vidste det ikke selv at det var et barn". Rent vrøvl ved første øjekast, men det skal forstås dybere, barnet ved ikke hvad det indebærer at være barn fuldt og helt, og når det ved det, er det ikke længere barn. Så er transformationen sket. Transformationen kan være de forskellige aldre, men det kan ogsa være fra menneske til engel til menneske.
Peter Handke er tysk forfatter med hang til poetiske filosiske prosatekster har skrevet manuskriptet sammen med Wenders, og har sat sit tydlige literære fingeraftryk på filmens meget humanistiske og drømmende tekst, skrevet og filmet før murens fald. Engle findes på gader og stræder i Berlin, og yder trøst og støtte til sjæle som har brug for det. Bruno Ganz, som i "Der untergang" spiller Hitler, spiller en af de trenchcoat klædte engle der forelsker sig i et menneske, en smuk trapeze kunstner, og opgiver sin engle tilværelse for at blive dødelig.
Peter Falk, som vi kender som Columbo, har en skæv lille rolle, hvor hans kendthed som filmstjerne bruges som et metafor på transformationen - at være en person i virkeligheden og en anden på film - og det at forstå sit eget livs mønster, plads i tilværelsen om man vil.
Filmen er genindspillet i Hollywood med meg Ryan og Nicholoas Cage som "City of angels", en underholdende og sød komedie uden originalens epokegørende måde at skabe et selvevident univers og fortælle sin historie med både substans og billedlig skønhed.
Filmen veksler mellem brug af sort/hvid og farver.Når perspektivet er englenes er filmen i sort/hvid, når det er set set i menneskeligt perspektiv skiftes der til farver.
Filmen er stadig interessant selvom muren er faldet for filmens historie er almen menneskelig interesant på tværs af grænser og politiske systemer.

Ret din egen anmeldelse af Wings of Desire - klik her

Start en debat om filmen Wings of Desire - klik her

Start en debat om denne udgave af Himlen over Berlin - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest