An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Bronson  (DVD) Bronson

Udgivet 13. juli 2009 af Entertainment One VER51219 / UPC# 5030305512194

Bronson  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Independent - 2009
England - Farve - 89 min
Ønskeliste
ActionDramaThriller
Filmens specifikationer
Original titel: Bronson
Instruktør: Nicolas Winding Refn
Medvirkende:
Charles Bronson  Tom Hardy
Paul  Matt King
Mum  Amanda Burton
Phil  James Lance
Uncle Jack  Hugh Ross
John White  Joe Tucker
Librarian   Mark Powley
Stikord: Based-on-a-true-story
Fængsel
Psykopat
Vold
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  England

Uden danske tekster

Tekster: Ingen
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 8

Gennemsnit: 7.3 ud af 10

Du kan også stemme.   


The Man. The Myth. The Celebrity.

Mød Englands voldeligste mand. Bedre kendt under øgenavnet Charles Bronson indlogerede den britiskfødte Michael Peterson sig første gang på Hotel Tremmely, da han i en alder af 19 blev anholdt for væbnet røveri. Drevet af et overdrevent ønske om at ville være kendt har han med sine talrige, serie-psykopatiske overgreb på både politi og fængselspersonale siden sikret sig en spektakulær forlængelse af opholdet. Af sine godt 34 år i fængsel er 30 af dem blevet afsonet i isolation, og han har samlet set været løsladt lidt under fire måneder.

I sin nyeste film tager Nicolas Winding Refn udgangspunkt i Bronsons personlige historie, men resultatet ligger milevidt fra den klassiske "biopic". I stedet har Pusher-instruktøren skabt en hårdtpumpet og ufattelig stilsikker volds-cabaret, hvis ublu dyrkelse af rå, dyrisk maskulinitet med sikkerhed vil dele vandene. Inspireret af Stanley Kubrick og 70'ernes italienske crime-film er Bronson som én lang hyldest til A Clockwork Orange bare uden Ludovico behandling. En herlig, testosteron-pumpet blanding af sang, sæbeopera og en god gammeldags gang ultravold med en uhyggeligt blændende Tom Hardy i titelrollen.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Bronson:

Anmeldt af Extract, Dyssegård 1. september 2012
Jeg er stor kunstner, se hvad jeg kan
Instruktør Nicolas Winding Refn har store kunstneriske ambitioner og et lille budget og må træffe nogle produktionsmæssigt suboptimale beslutninger, han er forelsket i sit kamera og laver flotte billeder. Hans fortællekunst er ikke i top: Idéen med at stille Bronson op som græsk kor til sig selv på en teatrescene vil jeg sige i bedste fald er tvivlsom. Det er afgjort filmens første halvdel der er den bedste og jeg skal ikke gøre den værre end den er: Der er udmærket skuespil og en helt tålelig første halvleg. Filmen går derimod i stå i scenerne hvor Bronson er på fri fod: Hele 69 dage første gang. Det er ikke nogen systematisk fortælling, det er nedslag i historien om Bronson. Krydret med avisforsider, græsk kor, lidt animationer mv. Det er ikke en form for filmmageri jeg er forliebt i. Tilsyneladende er det bare gået ned af bakke for NWR siden da, fordi hans Valhalla Rising er da lige til at lukke op og skide i.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 6. september 2011
Den æstetiske "Jang"
Man tør vel godt antyde, at Refn har skelet lidt til Kubrick med sin æstetisk teatralske fremstilling af en voldsmands fængselsliv. En enkelt gang undervejs trækkes der også på Milos Formann. Og det er ikke i sig selv nogen uskik.
Men Refn har ikke så meget at fortælle, at det skinner igennem på lærredet, og derfor ender hans hver for sig interessante billeder i det lange løb med at blive en endog gevaldig kedelig film. Desværre, for der er gode ideer hen ad vejen, f.eks. Bronsons dialog med sig selv, hvor han er sminket i halvdelen af hovedet og derfor kan spille to roller på en gang.
Filmen virker usammenhængende og retningsløs. Det dristige billedarbejde bliver derfor blot manerer, iscenesættelse af... instruktøren, der således fortsætter sin linie som dansk films nye problembarn.

Anmeldt af Holliday, Aalborg 22. maj 2010
For lidt og for meget clockwork
Så lykkedes det endelig ved TV1000 hjælp (godt nok over to-tre gange), at komme igennem Refn's seneste udspil Bronson.

Der har været ikke så lidt buzz omkring netop Bronson filmen, primært selvfølgelig, på grund af den alt overskyggende hovedperson og hans "liv" bag tremmer og ikke mindst rygte som Englands mest voldelige person. Men er det så et liv der er værd at skildre? Og er der mere at berette om manden, end lidt hang til fingermaling mellem alle voldsudbruddene og gidseltagningerne? Det bliver man faktisk ikke ret meget klogere på, selv ikke efter filmen. Det er nemlig svært som tilskuer til Bronson, at gennemskue hvad Refn's intensioner har været med filmen. Den sigter lidt i både øst og vest uden på noget tidspunkt at finde en fast formel og ender med at snuse lidt til det hele uden på nogen måde for alvor at evne eller vil mere end at skabe en svag kilden i næseborene.

Filmens manglende fokus var et klart irritationsmoment for mig, og jeg savnede for alvor en pejling og rød tråd i både manuskript og instruktion. Vi bliver lukket ind i fængslet med Bronson, men må forblive tilskuere til hans nærmest timet voldsudbrud filmen igennem. Manden bag voldsforbryderen, ser vi ikke noget til og hvem ved, måske er der ikke nogen og Michael Gordon Peterson bare har fået endnu en ambition opfyldt i hans søgen efter det eneste han virkelig ønsker sig her i livet, nemlig at blive berømt?

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 1. maj 2010
Fighter
Man skulle ikke tro at Refn kunne komme til hægterne igen efter nogle kunstneriske - og personligt - temmeligt matte år, men det lykkes faktisk for ham med denne tætte lille film. Selvom den måske nok mangler et decideret fokuspunkt og begynder at gå lidt i opløsning i den sidste halve time, så har han fat i noget meget interessant som han formidler rimeligt sikkert. Petersons historie er beretningen om en mand der forstår sig selv gennem vold og agression men som ikke desto mindre forsøges disciplineret med netop disse midler for at tilpasse sig - her er parallellen til Kubricks film tydelig nok, men Refn giver det sit eget udtryk. Det skal han have ros for. Problemet med filmen er nok, at man ikke helt finder ud af hvad det er der får Peterson til at "dreje rundt" inde i hovedet og det skaber en lidt diffus identifikation, selvom man ubetinget er på hans side hele tiden. Endelig virker protagonistens "teateroptræden" som en unødvendigt kunstlet udtryk som ikke passer ind i hverken Refns eller filmens univers.
Men uden diskussion en interessant film og langt bedre end jeg havde forventet.

Anmeldt af Monkeyman, København S 15. april 2010
Et par på lampen....
Nicolas Winding Refn synes at være kørende som instruktør, på trods af at manden har været gået konkurs et par gange. Dette skyldes til dels, at der var ingen der gad at se hans på forhånd konkursramte film ''Fear X'' med John Turturro. Men efter at ha' lavet et par Pusher film til, og samtidig hoppet over i at lave vikingefilm oppe i de skotske højlande, så har den gode Hr. Refn haft tid til at smutte en tur forbi England, med det resultat at der kommet film ud på markedet.

''Bronson'' er titlen... og nej, det er ikke en biografi-film om skuespilleren Charles Bronsons, men om Englands mest berygtede voldsforbryder.
For at være 100% ærlig, var jeg mildt sagt spilttet omkring min sande mening om filmen hér, for den er på mange måder ret interessant, men også lidt kedelig... selvom filmen aldrig går i tomgang.
Manuskriptet synes ikke at være just perfekt sammensat, og Nicolas Winding Refn eksperimentere muligvis lidt for meget med flere forskellige elementer, hvilket også gør ''Bronson'' til en højest mærkværdig stykke celluid.
Men, hvis jeg skulle give én stor grund til hvorfor man bør se filmen, så er det ikke pga. Refn og hans store sanse-eksperiment, men fordi Tom Hardy giver en solid og temperamentsfuld præstation, som vores hovedrolleindehaver.... Dette ER Hardys film, og ingen andres. Han spiller Bronson som et utæmmet vildt bæst, der næppe kan tæmmes, men desværre kommer man aldrig hel tæt på hvem denne person er, dette skyldes igen dårlig koordinering af manuskriptskrivning eller enten er Charles Bronson aka Michael Peterson, for svær at skære ud i pap.

Så, hvad vi efter min bedste overbevisning har hér, er en stærk, besynderlig og til dels også medrivende film, hvor man desværre ikke får nogen større indsigt i hvem Hr. Bronson virkelig er, men hatten af for forsøget på at lave en original og anderledes biografisk film.

Anmeldt af Karsten Falkbøll Pedersen, Faxe 13. juli 2009
Årets Bedste "Danske" film.... So far
Bronson Indrømmer gerne.. Jeg havde ikke set den her komme. Vi må slå fast - Falkbøll har sovet i timen.. Trier laver en "Horror-film"!.. Hvor fanden kom den' fra?... Jeg troede manden var gået fuldstændig hen og blevet ind-habil, hvad andgik gode film ide'er.
Tilbage til Bronson!.. Vi kender ham alle sammen. Manden der leverede Danmark historiens "Sygeste" triologi (og så har du endda et alternativ til 2eren.. Ja, det er nemlig rigtigt! - "Bleeder"(inden man valgte at gå i "Non-Bodnia-mode"... Stik det' i din Hippy-Pipe).
Så lavede han efterfølgende en dyster, og underlig fisk.. "Fear X" - En' film der er to K-Hår fra, at ryge på Svend Eriks liste over film der burde få karentæne...
Men som det smukke, og dejlige væsen Nicolas Winding Refn ER! - Så siger han - Ved i hva?.. det kan godt være, at far har kommet til, at købe den forkerte chokolade i dag.. jeg havde da helt glemt i bedst kunne lide den med nødder, - nu køre jeg tilbage i byen igen, og så kommer jeg straks tilbage, med noget at det i godt kan lide.... OK?
...... Og 1 - 2 - 3! nærmest som ud af Røven!, hiver Nicolas lige så galante "Bronson". Som et stort beskidt Hore-Barn.. Som en ind-arvlet Pittbull på Crack-pastiller, og rester fra KFC, og som en lysende Døds-Engel.. i form, af spøgelset fra "A Clockwork Orange".
"Bronson" spiller klart på de "klassiske" strenge, og skuespillet kan du ikke røre ved.. Vi snakker en regulær "Home-runner" i Volds afdelingen. Nicolas Winding Refn beviser, at han absolut! ikke er parat til at ryge på glemme-hylden, og i vikeligheden kikker vi her' på en Dansk "Scorsese" in the making!. Film-Geeks! - Bow youre heads.
Kan kun sige, at hvis "Bronson" ikke står på reolen når Far kommer hjem igen?.. Så bliven han Meeeget skuffet!.

Ret din egen anmeldelse af Bronson - klik her

Start en debat om filmen Bronson - klik her

Start en debat om denne udgave af Bronson - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest