An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Frankenstein (Boris Karloff)  (DVD) Frankenstein (Boris Karloff)

Udgivet 20. oktober 2009 af Universal 75DSD8273307 / UPC# 5050582733075

Frankenstein (Boris Karloff)  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Universal - 1931
USA - Sort/Hvid - 70 min
Ønskeliste
DramaGysSkrækScience Fiction
Filmens specifikationer
Original titel: Frankenstein
Instruktør: James Whale
Medvirkende:
The Monster  Boris Karloff
Dr. Frankenstein   Colin Clive
Elizabeth  Mae Clarke
Victor Moritz  John Boles
Dr. Waldman  Edward Van Sloan
Baron Frankenst.  Frederick Kerr
Fritz  Dwight Frye
The Burgomaster  Lionel Belmore
Hans   Francis Ford
Stikord: Frankenstein
Klassiker
Based-on-a-book
Dystert slot
Monster
Videnskabsmænd
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 10

Gennemsnit: 9.7 ud af 10

Du kan også stemme.   


Frankenstein (Boris Karloff):

I James Whales originale og berømte Frankenstein fra 1931 skaber videnskabsmanden Henry Frankenstein (Colin Clive) og hans pukkelryggede assistent Fritz et levende væsen ud af en død mand og en udtaget hjerne. Men hjernen tilhører en tidligere forbryder, og Frankensteins skabning bliver ikke helt som forventet. I Boris Karloffs skikkelse er monstret snart brudt ud og på vej til at gøre egnen usikker. Monstret viser sig dog ikke bare at være et monster.

Brugerne skriver om Frankenstein (Boris Karloff):

Anmeldt af Monkeyman, København S 29. juni 2007
It's still alive
Dette er vistnok den én mest betydningsfulde skrækfilm, der nogensinde er skabt. James Whale fortæller en fabel om en ganske overambitøs videnskabsmand og hans misbrugte, barnlige udskud af et monster ud fra Mary Shelleys uhåndterlige roman.
Colin Clives neurotiske Frankenstein og Dwight Fryes pukkelryggede dværgassistent er afgørende for filmen, men det var William Henry Pratt, der fik sit gennembrud som monsteret. Han var en 42-årig englænder, som vendte ryggen til en privilegeret opvækst og udvandrede for at blive lastbilchauffør i Canada og spille biroller i USA. Universal Studios´es makeup-geni Jack Pierce udformede det flade hoved, halssømmene, de tunge øjenlåg og de lange, arrede hænder, mens Whale udstyrede skabningen med et lurvet jakkesæt som dem, vagabonder går i, og støvler som dem vejarbejdere tramper rundt i. Men det var Pratt, der forvandlede monsteret fra en knurrende bussemand til en længselsfuld, sympatisk, klassisk karakter, hvis ugerninger sker ved hændelige uheld eller er til vis grund berettigede.
I forteksterne stod der, at monsteret bliver spillet af ´´?´´, men i slutningen af filmen fik publikum at vide, at det var en fyr ved navn Boris Karloff - Pratts scenenavn - som havde skræmt og bevæget og inspireret dem.
''Frankenstein'' er fuld af pragtfulde, teatralske sætstykker og Universals skrækcyklus gennemløber hele registeret fra perfektion til pastiche og kulørt parodi, men ''Frankenstein'' er fortsat en isnende og oplivende oplevelse og en grundsten for hele genren.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 4. april 2004
Legendarisk klassiker!
Selvom det knirker lidt hist og her så er dette stadig en fabelagtig horror/fantasy-film der tillige rummer en inderlighed og en poesi som unddrager sig mange andre film. På denne særlige måde er filmen helt unik. Det skræmmende ligger for en nutidig betragtning nu ikke længere i monstret, men derimod i at der slippes kræfter fri som videnskaben ikke kan kontrollere: det er ikke kun monstret der slår andre ihjel; at han overhovedet ER blevet skabt, ødelægger også hans eget INDRE liv og følelser. Når materien uden videre sættes sammen som byggeklodser følger der også en bevidsthed med som ikke selv har valgt det. Tragedien får derfor også en sjælelig dimension. På denne måde er FRANKENSTEIN utrolig holdbar over tid som problematisering af hvor langt videnskaben skal gå og overhovedet hvorfor! Indtil den ved dette med sig selv, vil sådan en film fortsætte med at være aktuel.

Ret din egen anmeldelse af Frankenstein (Boris Karloff) - klik her

Start en debat om filmen Frankenstein (Boris Karloff) - klik her

Start en debat om denne udgave af Frankenstein (Boris Karloff) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest