An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

12 Years a    Slave  (DVD) 12 Years a Slave

af SF Film DVDS22177 / UPC# 5706710218111

12 Years a    Slave  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Regency Enterprises - 2013
USA - Farve - 134 min
Ønskeliste
DramaDocu-drama
Filmens specifikationer
Original titel: 12 Years a Slave
Instruktør: Steve McQueen
Medvirkende:
Solomon Northup  Chiwetel Ejiofor
Edwin Epps  Michael Fassbender
Ford  Benedict Cumberbatch
Tibeats  Paul Dano
Freeman  Paul Giamatti
Patsey  Lupita Nyong'o
Mistress Epps  Sarah Paulson
Bass  Brad Pitt
Mistress Shaw  Alfre Woodard
Uncle Abram  Dwight Henry
Vis alle medvirkende...
Stikord: Oscar: Best Picture
Historisk
Based-on-a-true-story
Overlevelse
Slaver / slavehandel
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Tekster: Dansk
Engelsk
Norsk
Svensk
Finsk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 10

Gennemsnit: 6.7 ud af 10

Du kan også stemme.   


12 Years a Slave

12 Years a Slave er baseret på en sand historie om en mands kamp for frihed og overlevelse. I 1841, tiden før borgerkrigen i USA, følger vi Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), en fri sort mand fra det nordlige New York, hvor han bor med sin kone og børn. Familien bor i Saragota, hvor Solomon lever af at spille violin. En dag bliver han brutalt bortført og solgt til slaveri på en bomuldsfarm i det sydlige USA. I sin kamp for frihed møder Solomon grusomhed og kæmper for, ikke bare at holde sig i live, men også at bevare sin værdighed som menneske.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om 12 Years a Slave:

Anmeldt af Mikkel, Galten 13. juni 2017
Smuk, kølig og nøgtern behandling af antebellum south
Man fornemmer virkelig, at man ender i det svedige Georgia, hvor de afrikanske slaver er "goods", og det skal de selvfølgelig hele tiden mindes om. Det særligt interessante ved filmen er, at hovedpersonen ikke var født slave og ikke kommer direkte fra Vestafrika som fx i La Amistad og starten af serien Rødder. Man får lov at opleve, hvordan det er at gå fra en priviligeret hvid tilværelse, om man vil, i Washington til at ende i de ubærlige bomuldsmarker i sydstaten Georgia. Kidnapningen og de 12 år som slave viser det, som mange andre film og serier ikke lykkes med, man får nemlig endelig lov til at se, hvor uromantisk og kynisk den periode var (og i øvrigt blev ved med at være længe efter borgerkrigen). Dermed hører filmen ikke til i samme kategori som fx de romantiske borgerkrigs-dramaer som fx Borte med blæsten og Back to Cold Mountain, hvor slaverne spiller en idyllisk rolle. Det gør de bestemt ikke i denne film om forholdene i antebellum south - og heldigvis for det.

Anmeldt af windfeldt, Nørresundby 16. maj 2014
En blandet fornøjelse
Som mange andre brugere har skrevet herinde, forundres jeg også over de tilsyneladende store kvaliteter, som jeg ikke har set i filmen, men som andre har set.
Det er flotte locations og rigtig godt skuespil. (specielt fra Lupita Nyongo) Jeg føler dog, at der mangler noget i filmen. Steve Mcqueen dedikerede, i mange af sine sejrs taler, priserne til de folk, som stadig i dag bliver udsat for slaveri.
Hvad så med at lave en film om det moderne slaveri i stedet for, at adresserer fortidens problemstillinger.
Den politiske korrekthed lever i bedste velgående i Hollywood.

Anmeldt af Monkeyman, København S 15. marts 2014
" you're just a runaway nigger from Georgia"
Jeg så denne film inde i Palads bio 1, før Oscar Showet anno 2014 gik i gang... og, så undre du dig måske over, hvorfor jeg først skriver en anmeldelse nu, her 12 dage efter?

Jeg tror årsagen er at jeg har været nød til at absorbere filmen en smule, for jeg sad til sidst med en smerte i maven efter at ha' set filmen... ja, I hørte rigtig! Monkeyman blev simpelthen fysisk ´´skadet´´ af denne film, og det var ikke fordi jeg synes filmen var elendig eller kedelig... NEJ, jeg synes hudløst ærligt, at dette var en stærk film! Og måske får mine følelser lidt mere friløb, når jeg ser film på det store lærred, for der er i mit tilfælde, STOOOOR forskel imellem at leve sig ind i en film på en 14 tommer computerskærm, når man sidder og streamer film, og når man nærmest sidder fastspænd inde i mørket, foran et lærred der viser de mindste detaljer!
Da lyset så endelig blev tændt og slavefilmen var fordi, der kunne jeg konstatere, at min sidemakker sad tilbage fuldstændig grådkvalt og lammet, imens jeg havde våde øjne og en fandens smerte i maven, der først gik over 3-4 timer efter, og I kan bande på jeg fik røget en halv pakke cigaretter inden jeg gik ind i salen igen!

For, "12 Years a Slave" er for mig ikke en ´´slikke røv på Oscar Akademiet film´´, der bør man nok hellere kigge på Spielbergs "Farven Lilla".
Nej, dette er en bund solid og grum oplevelse, der bliver ved med at hænge i smerterne, og som modigt ikke klipper hurtigt væk fra uhyrlighederne, men bliver ved med at trække os publikummet hen til kanten, for at være vidner til noget af den ondeste form for adfærd vi mennesker har inden i os!
Filmen er måske ikke den ´´sorte version´´ af "Schindlers Liste", men er du gal, hvor var jeg rystet bagefter... og det er der ikke mange film, der i dag har denne effekt på mig!

Helt sikkert 4 stjerner, og så kald mig bare en mainstream-hore!!!

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 8. marts 2014
Run, niggar, run!
Bortset fra Chiwetel Ejiofor ærlige og overbevisende præstation som en velhavende og fri neger der bliver kidnappet til at arbejde som slave et sted i Syden, så er der desværre ikke alt for meget der lykkes for instruktøren Steve McQueen denne gang. Al dén indignation og retfærddighedsfølelse der prægede hans film om IRA er ikke til stede i denne kølige og faktisk ret usammenhængende film, der lever i kraft af nogle overbevisende miljøbilleder, men som komplet forsømmer at tegne fuldttonede karakterer og derfor bliver filmen relativt hurtigt en smule kedelig; hvorfor skal vi se det her? Hvad er McQueens bud! Det er forbløffende at denne film blev hædret så meget, men det er jo nok den politiske korrekthed der igen vinder og ikke den kunstneriske integritet og dygtighed. Fassbender og Cumberbath spiller iøvrigt ganske udmærket, men deres roller hænger og flagrer i en historie der aldrig finder dramatisk fodfæste.

Anmeldt af Karsten Falkbøll Pedersen, Faxe 5. marts 2014
'3 SORTE STJERNER'
Nigger, Spook, KrølleBølle!, racisme er og Bliver én folkesygdom!, det er en Grim ting, og alligevel så nutidig.

Vi peger ofte Hitler og hans soldater ud, for at være toppen af den Hvide ondskab - i virkeligheden er de blot ét Sølle udbrud af den Old gamle Virus.
Fuldstændig lige som når to celler lige pludselig ikke kan genkende hinanden, og derefter danner en cancer-krig, ser vi gang på gang.. Sunde og raske "voksne mennesker" af forskellige racer, ryge i totterne på hinanden - uden nogen anden grund énd 'Vi er støre end dig, du er lig nul, og VI bestemmer!'.

Der hvor "historien" bliver rigtig uhyggelig! Er, når man tænker på støvet ikke engang har lagt sig - efter at lænkerne er blevet smidt.

Hollywood/America - A.K.A Mickey Mouse ;) Er stadig Fuckin racistiske!.. Er du i tvivl??? Se på produkterne! - Gå ned i BlockBuster, kik på coverne!... Eller Endnu værre - TV!.
Jeg kan enda fortælle dig én lille hemmelighed - Der er IKKE fordi, at der ikke er nogle gode "Sorte" skuespillere at hyre i byen.. Det har man simpelthen bare ikke "LYST" til.
Sjov Race detalje - læg mærke til, at "Negeren" i 'Fredag den 13' Er blevet til en Asiat!.. på lige fod med adoptivbarnet på TV heller ikke er Sort mere - 9/10 En Gul.

Det er Fanme én underlig verden vi lever i, og Ja - Gu-Fanden er det én dyster, og tvistet fornemmelse du sidder med i maven når du ser filmen.. sikkert fordi du ved, at det ligger i Din D.N.A. - Og vi i bund og grund IKKE er blevet klogere!.

Ganske fin film, og i det mindste kommer den fra et Rent hjerte.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 22. februar 2014
Onkel Tom
Det er altid lidt spændende at se en film, omkring hvilken der er rejst megen hype. Ofte går det sådan for mig, at jeg ikke forstår virakken, og sådan gik det også med "12 Years a Slave".
En fri mand kidnappes til slaveri, og han frister en kummerlig tilværelse sammen med sine medslaver. De lider mange uretfærdigheder. Det er alt sammen ikke så godt, og det forstår man nok efter denne film, hvis man ikke forstod det før.
Jeg kan ikke forstå hypen, med mindre den skal ses som amerikanernes sene forsøg på at gøre op med slaveriets uretfærdigheder, raceadskillelsen, raceundertrykkelsen osv. Det er jo blevet moderne med undskyldninger på,vegne af mennesker, der ikke mere eksisterer på jordens overflade. Måske er denne film en slags opfordring til, at der skal fremsættes en undskyldning overfor afroamerikanerne? Og en evt. Oscar et led i sådan en bodsgang?
Det er også OK.
Men filmen bliver ikke bedre af det. Den er udmærket, sine steder rå og brutal både psykisk og fysisk, fint fotograferet og med godt skuespil. Men den vibrerer ikke. Trods sit i realiteten tænderskærende tema tager den ikke fat. Den er nøgtern i stedet for indigneret, hvor der ville have været god grund til indignation. Måske undertrykker den, ligesom sin protagonist, vreden og ubehaget.
Hvis man kan være bekendt at sige, at man bliver underholdt af denne type film, ja, så underholder den tiden ud, og overlader derefter sit ærinde.
Hans Zimmer spiller ganske dæmpet og fornuftigt, men det siger Rene nok noget om en dag.

Anmeldt af Extract, Dyssegård 5. februar 2014
Bortført til slaveri
Den sande historie om en friboren neger i New York, der bortføres og udnyttes til slaveri i Georgia. Udmærket spillet og flot fotograferet film, der fortæller en historie om slavernes tilværelse i Syden. Gud nådeog trøste den neger der ikke plukkede 200 pund bomuld på en dag. Mødre, der blev skilt fra deres børn og slaver der blev hængt, hvis de ikke makkede ret. Kun ganske få af dem der blev bortført til slaveri blev løsladt, Solomon var heldig efter 12 år. Grundtonen i McQueens film er tung og trist, det er ikke en film man ser for sit gode humørs skyld.
Det er en meget lang film, også for lang. Den burde afkortes med en halv time. Vi lande på toenhalv negerhytte.

Ret din egen anmeldelse af 12 Years a Slave - klik her

Start en debat om filmen 12 Years a Slave - klik her

Start en debat om denne udgave af 12 Years a Slave - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest