An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Prom Night (Jamie Lee Curtis)  (DVD) Prom Night (Jamie Lee Curtis)

PLAD5233 / UPC# 096009523398

Prom Night (Jamie Lee Curtis)  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 1980
Canada - Farve - 92 min
Ønskeliste
GysSlasherThriller
Filmens specifikationer
Original titel: Prom Night
Dansk titel: Blodig midnat
Instruktør: Paul Lynch
Medvirkende:
Kim Hammond  Jamie Lee Curtis
Ray Hammond   Leslie Nielsen
Nick McBride  Casey Stevens
Wendy Richards  Anne-Marie Martin
'Vi' Hammond  Antoinette Bower
Alex Hammond  Michael Tough
Sanford Sykes  Robert A. Silverman
Vicki Cantrell  Pita Oliver
Lou Farmer  David Mucci
Drew Shinnick  Jeff Wincott
Vis alle medvirkende...
Stikord: Prom Night
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA

Uden danske tekster

Tekster: Ingen
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 5

Gennemsnit: 7.0 ud af 10

Du kan også stemme.   


Blodig midnat

En solrig eftermiddag leger fem børn skjul i et forladt hus, men den uskyldige leg bliver mere brutal og skræmmende. Pludselig "falder" en af de små piger ud gennem et vindue. Chokerede over hvad der er årsagen, sværger kammerater aldrig at tale om det mere. Seks år senere er kammeraterne snart færdige med skolen, men fortiden indhenter dem. På dagen for skoleballet bliver en af dem myrdet. De andre har knap nok fattet, at nogen er ude efter hævn, før den næste står for tur.
Tekst fra omslag

Brugerne skriver om Prom Night (Jamie Lee Curtis):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 5. maj 2013
The Masked Killer
Inspirationen fra Halloween er tydelig i denne noget halvbagte gyser som ikke desto mindre har fået en trofast fanskare og opretholder én eller anden form for status inden for genren og det skyldes formentlig mest af alt at den rummer alle klichéerne uden undtagelse. Men instruktøren gør ikke brug af dem på en særligt medrivende måde og det er sandt at filmen er virkelig langtrukken. Mordene er tilpas blodige men de har ikke den samme voldsomhed som i Halloween - med en enkelt undtagelse. Generelt må man dog bare sige at der mangler fokus og det er jo et problem for enhver film uanset genre. Endelig kan man synes at Leslie Nielsen trækker filmen yderligere ned, men det skyldes hovedsageligt hans senere status i filmhistorien og ikke så meget mandens præstation for han gør det faktisk rimeligt. Men det egentlige problem med filmen er efter min mening, at den mangler flash og særpræg. Men hvis man skal se en slasher i en sen nattetime, så kan man sagtens sætte Prom Night i afspilleren for den har da lidt at byde på.

Anmeldt af Holliday, Aalborg 20. januar 2009
Dancing Killer Queen
Prom Nights præmis bliver grundlagt da fem børn leger på en nedlagt fabrik og den ene (pigen Robin) falder ud af et vindue og dør, efter hun er blevet skræmt af de andre som leger: ”The Killer Is Gonna Get You” Børnene lover hinanden, at de aldrig vil nævne det for nogle at de er indblandet, da de er bange for at komme i fængslet. Som sagt så gjort. Ti år senere er det Prom Night og regnskabets time nærmer sig!

Prom Night er ikke nogen klassiker, men trods alt en af de film som var med til at definere teenage-slasher genren med film som Halloween, Friday the 13 th. Nightmare og The Burning fra samme periode.

Især Halloween og den enorme succes den fik, har Paul Lynch og co. skævet til da de strikkede Prom Night sammen. Mange af elementerne er de samme: Heltinden, Scream Queen number uno Jamie Lee Curtis. Teenage problematikken omkring sex: Skal, skal ikke. Politiefterforskningen og at filme stort set foregår i realtime. Når det så er sagt, er der meget langt fra Carpenters genreværk til Lynch’s light udgave. Prom Night er meeeeget langtrukken og vi skal langt hen i filmen, før der rigtig sker noget. At Lynch i mellemtiden hverken formår at gøre persongalleriet levende eller interessant og tillige med slet ikke ejer Carpenters øje for billedekompensationer eller evne til at bygge en stemning op er et andet minus. Lynch fokus glider til tider helt væk og det er svært ikke at rive sig i håret, når disco delen har rundet de første 10 min. Godt nok er det 70’erne – men alligevel. Da der endelig sker noget, er det næsten for sent, selv om der er et par gode elementer i filmens finale.

Prom Night smider rundhåndet en håndfuld muligheder ud til hvem den hævnlysten morder kan være, selvfølgelig for at prøve at lede os på vildspor i jagten på samme. Blandt dem den obligatoriske lettere forstyrret altmuligmand på skolen, med tape på brillerne, som har et godt øje til pigerne som samtidig selvfølgelig ikke kan lade være med at drille ham. Eller skolens bølle, som sværger hævn på grund af en bortvisning. Robins mor, som aldrig er kommet sig over sin datters død. Eller hvad med skoleinspektøren, som spilles af ingen andre end Leslie Nielsen og som virker lidt for glat. I øvrigt temmelig svært at se Leslie Nielsen i sådan en rolle, da han efterhånden har dedikerede hele sin karriere til spoof genren. Eller hvad med den pædofile som blev anklaget for mordet på Robin for ti år siden og som blev skrækkelig forbrændt og nu (rigtigt gættet) er flygtet fra hospitalet? På trods af alle disse muligheder er det forholdsvis let allerede tidligt, at regne ud hvem der gemmer sig bag masken og afsløringen er lidt hul.

Prom Night er altså ikke en film der stråler i slasher-genren. Omvendt er det en film som har fortjent sin plads ikke mindst på grund af sin (indrømmet) alder og anciennitet og let distancerer sig fra mange af nutidens popgysere.

Anmeldt af Monkeyman, København S 9. september 2007
THE PROM NIGHT MASSACRE
MEGET LØS SLASHERFILM, DER ALDRIG BLIVER VOLDSOMT INTERESSANT.

Ret din egen anmeldelse af Prom Night (Jamie Lee Curtis) - klik her

Start en debat om filmen Prom Night (Jamie Lee Curtis) - klik her

Start en debat om denne udgave af Prom Night (Jamie Lee Curtis) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45