An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

United 93  (DVD) United 93

Udgivet 5. september 2006 af Universal MHV26570 / UPC# 025192657023

United 93  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Universal - 2006
USA - Farve - 91 min
Ønskeliste
DramaThriller
Filmens specifikationer
Original titel: United 93
Instruktør: Paul Greengrass
Medvirkende:
Thomas Burnett   Christian Clemenson
Sandra Bradshaw  Trish Gates
Deborah Welsh  Polly Adams
Mark Bingham  Cheyenne Jackson
CeeCee Lyles  Opal Alladin
LeRoy Homer   Gary Commock
Lorraine G. Bay  Nancy McDoniel
Todd Beamer  David Alan Basche
William Cashman  Richard Bekins
Jane Folger  Susan Blommaert
Vis alle medvirkende...
Stikord: World Trade Center 9/11
Based-on-a-true-story
Flystyrt
Terrorisme
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
Engelsk
Fransk
Engelsk
Fransk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
2,35 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 22

Gennemsnit: 9.3 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Thomas

United 93

Den 11. september 2001 er en dag, vi aldrig vil glemme. Fire fly blev kapret. To af dem ramte ind i World Trade Center i New York og sendte to af verdens højeste bygninger i grus. Det tredje fly ramte forsvarsministeriets hovedkvarter, Pentagon. Men det fjerde og sidste fly nåede aldrig sit mål. Dette er historien om, hvordan passagererne om bord på United Flight 93 tog deres egen skæbne i hænderne og forsøgte at overmande terroristerne. Hvad skete der før den skæbnesvangre flytur? Hvad skete der på jorden, mens dramaet udspillede sig i luften? Og hvad gik der gennem hovedet på de skræmte passagerer, da det gik om for dem, hvilken skæbne der ventede?

Paul Greengrass, der lavede Bloody Sunday og The Bourne Supremacy, har udviklet en meget realistisk filmstil, der på det nærmeste får hans film til at ligne dokumentarfilm. Det gør bare historien om United 93 endnu mere skræmmende, end den allerede er.
David

Specielt om denne udgivelse:

  • Kommentarspor med instruktøren Paul Greengrass
  • Dokumentar: United 93 - The Families and the Film

Brugerne skriver om United 93:

Anmeldt af Extract, Dyssegård 19. maj 2010
Ret ordinær
United 93 er en til tider spændende men egentlig ret ordinær spændingsfilm, der skifter focus mellem luftkontrollen og det kaprede fly. Historien er velkendt, men udmærket fortalt. Dog hæver den sig på ingen måde over det gennemsnitlige. Filmen udmærker sig dog hverken på skuespillet eller visualiteten, førsnævnte er anonymt, sidstnævte er kedeligt.

Anmeldt af lookalot, København K 12. september 2009
Som fiktion er det meget gribende - som en slags "hyldest-dokumentation" ligeså, men vi må bare huske på, at vi rent faktisk, ikke VED præcist hvad der foregik ombord på flyet, den forfærdelige og skæbnesvangre dag. Ps. de sidste 3 minutter på den sorte box, er/var iøvrigt slettet/manglede.


Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 29. oktober 2008
Det Sidste Fly
Der er mange aspekter og uafklarede forhold til fakta der dukker op i bevidstheden, mens man ser denne film. For hvad skete der egentlig ombord på flyet? Hvor meget ved vi med sikkerhed? Og hvor vigtigt er det? Greengrass viser os, at det måske ikke er så vigtigt. Han vælger at være så nøgtern som muligt i sin fremstilling, så man føler sig foruroligende tæt på begivenhederne. Det gør det ganske rigtigt svært at se filmen, for man kommer derfor "i berøring" med den frygt som passagererne må have følt. Jeg mener ikke at smerten bliver fjernet, den bliver tværtimod bekræftet, men ikke på en patriotisk måde som i så fald kun ville angå den vestlige verden. Filmen angår HELE verden! Selvfølgelig er det afhængigt af hvordan man forholder sig til Øst og Vest, men Greengrass synes at sige, at der skete noget frygteligt, og det skal vi være klar over. Hvad vi så konkluderer på dén baggrund, lader han klogeligt os selv afgøre. Det er samtidigt lidt af en præstation af Greengrass, at man, efter i åresvis at være blevet fyldt op med billeder fra den katastrofale dag, bliver aftvunget fornyede refleksioner igennem en filmisk tilgang, som giver begivenhederne aktualitet endnu engang. Det mest sandsynlige havde været, at man bare havde "taget filmen til efterretning". Men Greengrass vil det anderledes.
Filmen er meget gennemført og en ægte tragisk følelse - samt en dyb vrede og indignation - breder sig i ens krop, efterhånden som den skrider frem. Jeg synes ikke, at der er for meget "24 Timer" over den, men kunne også godt have tænkt mig lidt mere opstramning i afsnittene omkring flyvekontrollen. Men omvendt så bliver deres forvirring på den måde også vores.
Jeg synes at Greengrass er en dygtig instruktør. Hans sans for det usentimentale er endnu engang kommet til sin ret.
Se filmen! Den er voldsom, men den har noget på hjerte!

Anmeldt af ch, Odense C 5. marts 2008
Spændende men sørgelig
Meget realistisk skildring af begivenhederne fra 11/9.
Jeg kunne bestemt også mærke, at mit hjerte begyndte at slå hurtigere, jo længere filmen skred frem, og slutningen er jo....uha...
Ligesom Windfeldt synes jeg dog også, at dialogen hos lufthavnsvæsenet er lidt for forvirrende og lidt for ligegyldig. Desuden bryder jeg mig bestemt ikke om den rystede kameraføring, som især bliver benyttet når de ansatte i kontroltårnene og lufthavnsvæsenet taler sammen. Det er nok meningen at denne kameraføring skal give indtryk af en kaosstemning, men det virker for irriterende. Det minder mig om 24 Timer med Kiefer Sutherland, som også benytter sig af samme måde at føre et kamera på. Selv en konfirmand med et nyt videokamera ville ikke filme så urolige billeder..-men ellers en spændende, men selvfølgelig også sørgelig film.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 20. februar 2008
Skulle den have været lavet?
Greengrass var tilsyneladende så tæt på begivenhederne omkring 9-11, at det var vanskeligt at lave en film om flypassagererne i United 93. Den dokumentariske stil til trods nærmer vi os aldrig dokumentarisme, men forbliver ved en ren hyldest, der fjerner smerten ved at fremstille alle passagerer som modige helte. Det er på sin plads med hyldest af brave mennesker, og man skal ikke tale ondt om de døde. Men denne film gør sin fortælling flad og forkromet. Så de brave mennesker og deres efterladte får en flad og forkromet hyldest. Da de sikkert ikke havde fortjent det, rejser spørgsmålet sig: Burde filmen have været lavet - allerede?

Anmeldt af CT, Vanløse 14. december 2007
Flystyrt i real-time
Instruktøren Peter Greengrass bruger ingen unødige special effects. Her er intet forsøg på at sætte terrorangrebene ind i en større politisk/religiøs sammenhæng eller forsøge at besvare, hvorfor det skete. Ingen kendte skuespillere til at aflede vor opmærksomhed.

Den fortæller “blot” med en skræmmende realisme, hvad der skete. Man ved, hvad der vil ske - men man sidder inderligt og håber at det alligevel ikke sker. Det er en svær film at se - og ja, det er en af den slags film, jeg nok kun ser én gang.

Anmeldt af Monkeyman, København S 5. september 2007
Mit hjerte bankede
Meget spændende og ekstrem rørende film om de amerikanske passager på United 93 der forhindrede det fjerde andgreb d. 11 septemper, ved at kæmpe mod terroristerne og derved styrte mod deres egen død. En vigtig film for os alle i den vestlige verden. Det gode ved filmen er også at passagerne ikke bliver potræteret som super amerikanske patrioter, men som almindelige mennesker der ofrede sig.

Anmeldt af Jan, Viborg 23. december 2006
ZZ ZZ ZZ
Jeg ved ikke rigtigt.... Nok ikke lige min stil. Jeg faldt i søvn

Anmeldt af golle2, Nørresundby 7. oktober 2006
norgenlune
en norgenlunde film det er som om man har set det tusind gange før om terror i usa aldrig nåde nyt så der får den kun 2 en halv af mig

Anmeldt af windfeldt, Nørresundby 29. august 2006
en rørende film
Det er en utrolig ubehagelig film som man nok ikke ser mere end en gang men det er også en film man bare må eje på dvd.
Den handler kort og godt om det fjerde fly den 11 september som aldrig nåede sit mål.
Skuespillerne spiller utroligt godt det virker meget realistisk man føler virkelig at man er en flue på en væg fordi den er optaget meget dokumentaristisk.
Det eneste minus ved filmen og det der gør at den ikke får fire stjerner er når man følger de foreskellige lufthavnsvæsen, der synes jeg der er alt for meget liggyldig dialog .
Men en film der varmt kan anbefales det er også en af de vigtigste film i år.

Ret din egen anmeldelse af United 93 - klik her

Start en debat om filmen United 93 - klik her

Start en debat om denne udgave af United 93 - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45