An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Lawrence of Arabia (Restored  Version) (Blu-ray) (BD) Lawrence of Arabia (Restored Version) (Blu-ray)

Udgivet 10. september 2012 af Columbia/TriStar SBR12058UV / UPC# 5051124205890

Lawrence of Arabia (Restored  Version) (Blu-ray) (BD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Columbia Pictures - 1962
England - Farve - 222 min
Ønskeliste
AdventureKrigsfilm
Filmens specifikationer
Original titel: Lawrence of Arabia
Dansk titel: Lawrence af Arabien
Instruktør: David Lean
Medvirkende:
T.E. Lawrence  Peter O'Toole
Prince Feisal  Alec Guinness
Auda abu Tayi  Anthony Quinn
Edmund Allenby  Jack Hawkins
Sherif Ali  Omar Sharif
Turkish Bey  José Ferrer
Colonel Brighton  Anthony Quayle
Mr. Dryden  Claude Rains
Jackson Bentley  Arthur Kennedy
Archibald Murray  Donald Wolfit
Vis alle medvirkende...
Stikord: Oscar: Best Picture
Klassiker
Episk
Ørken
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
Blu-ray pladens specifikationer
Oprindelse:  England Blu-ray pladen har regionalkoden B.Region:

Uden danske tekster

Tekster: Engelsk
Spansk
Hindustani
Sprog: Engelsk
Spansk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 30

Gennemsnit: 9.2 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole
Hans Kr.
Mogens
Thomas
Søren
Jan
John

Lawrence of Arabia

I 1989 gennemgik Lawrence of Arabia en omfattende restaurering i hænderne på filmhistorikeren Robert A Harris. Det var i sidste øjeblik, for filmen var tæt på at gå til grunde. Det er denne “nye” udgave, der nu om dage udgives på DVD og andre formater.

Der er ingen tvivl om, at Lawrence of Arabia er et must. Den tilhører en svunden æra. Sådanne storslåede og kompromisløse film laves ikke mere. Selv Oscar-slugeren Gladiator måtte ty til MTV-klipning i kampscenerne og ikke altid lige heldige computer-effekter. Lawrence of Arabia er fra en tid, hvor man bare tog ud og filmede det: Skal Rom brændes ned? Stik mig en tændstik! Klar til optagelse? Ikke alt det der computerpjat!
David

Brugerne skriver om Lawrence of Arabia:

Anmeldt af Birgit Hartoft, Hørsholm 16. september 2012
En engelsk klassiker
Dette er virkelig en britisk (i modsætning til standard Hollywood) klassiker.
Manuskriptets fokus på den måde Lawrence udvikler sig på var meget kontroversielt både aht. dem der ville beskytte Lawrence's minde og aht. samfundets generelle fordomme omkring seksuelle afvigere. Men manuskriptet er solidt, og det har bestemt været en fordel at Robert Bolt (manuskriptforfatteren) havde en universitetsgrad i historie bag sig.
Filmen er lavet til det store lærred og den mørklagte biograf. Der er nogle fantastiske effekter med solnedgang over ørkenen, som i en biograf giver et gevaldigt sug i maven, og den effekt er svær at opnå i stuen selv på et stort moderne fjernsyn.
Men personkarakteristikken og alles skuespil kan altid nydes - det leveres med den pondus der kommer fra britiske teatertrænede skuespillere som Alec Guinnes, Anthony Quayle, Jack Hawkins, Claude Raines, etc. - og filmen gav Peter O'Toole hans film-gennembrud. Velfortjent, han var/er en yderst talentfuld skuespiller. Og så blev det jo første gang et vestligt publikum så Omar Sharif, som senere skulle blive verdensberømt på Doktor Zhivago (med samme instruktør og manuskriptforfatter).
Men først og fremmest står filmen som en utroligt smukt fotograferet film hvor ørkenen har den absolutte hovedrolle - helt fortjent, for den spiller hovedrollen i Lawrence's udvikling. Der er en ro og manglende hastværk over denne film som passer fint med ørkenens rolle. Filmen er ren øjenguf - og helt uden CGI. Imponerende godt arbejde - men det tog altså også 2 år at indspille den. Nok David Leans bedste 'storfilm'.
Godt det lykkedes at redde filmen fra destruktion og glemsel. Den er et mesterværk.

Anmeldt af Christian Paulin, Skovlunde 26. april 2008
Skal ses i biografen
Der er kun en ting at sige om denne film. Den skal ses på et STORT lærred. Filmet i 70 mm Superpanavision... det går bare ikke på et fjernsyn. Men i biografen er den mageløs... har aldrig set noget lignende.

Anmeldt af Kasper, Aalborg SV 6. januar 2008
Lawrence of Arabia
Under 1. Verdenskrig udsendes Lawrence til Arabien, hvor det lykkes ham at forene de mange stammer, der kæmper indbyrdes, til en samlet guerillastyrke, og fører dem til storslåede sejre på de ubarmhjertige slagmarker i ørkenen, for til sidst at knuse det Tyrkiske styre i Nordafrika.

En spændende Eventyr/Krigsfilm, men de første 60-80 min. synes jeg var en anelse lang at komme igennem, men så skal man da også love for, at spænding steg en anelse.
Må sige jeg nu bedre kunne lig, David Lean's "Broen over floden kwai".
Men "Lawrence of Arabia" er da altid dejlig, at bruge en eftermiddag på.

Anmeldt af samovaren, Aalborg 11. juli 2007
Hmm......
Jeg ville så gerne have at denne flotte film sagde mig noget-men udover at være fantastisk fotograferet og have Peter O`toole med,"som spiller den dybt mystiske og komplekse Lawrence, med stor overbevisning" ja så siger denne klassiker mig altså ikke rigtig noget...men det er nok ikke sidste gang jeg ser den.
Kan helt klart anbefales.

Anmeldt af ch, Odense C 14. april 2006
Episk storslået
Når jeg ser Lawrence of Arabia føler jeg i den grad, at være vidne til en af filmhistoriens mest storslåede og episke dramer. Sådanne film laves simpelthen ikke mere, og jeg kan godt forstå Spielberg beundrer den meget. Den er utroligt flot fotograferet, og har sit helt eget tempo, som i visse tilfælde kan virke lidt for langsomt, men som på en måde alligevel virker korrekt. David Leans film kan ofte virke lidt langsomme i tempoet, men det giver publikum tid til at beundre de storslåede scener. Musikken af Maurice Jarre, far til Jean Michel Jarre, er desuden fremragende og i høj grad med til at give filmen sin storslåede effekt. Et must i enhver filmelskers samling.

Anmeldt af Kalle Marx, Esbjerg 13. april 2006
Fantastisk fortælling
Lawrence of Arabia er en ret interessant storfilm om officeren T.E. Lawrence der under 1. Verdenskrig samler Arabiens stammer i kampen mod tyrkerne. Peter O'Toole i rollen som den excentriske og komplicerede Lawrence formår at bringe en spændende personlighed til lærredet på bedste vis, samt at skabe en karakterudvikling der er et rent skoleeksempel. T.E. Lawrence må helt sikkert være en af de mest besynderlige helte i mainstream-filmhistorie med hans underlige tale, bevægelser og ansigt samt en komplet uforudsigelige måde at handle på. Personligt synes jeg det er fantastisk og dragende at se Lawrence's personlighed lade sig påvirke af alle de forskellige oplevelser han gør sig med den meget fremmede kultur. Filmen er fortalt på meget naturlig vis og man kan få en fantastisk indlevelse i den, takket være de saftige passager med de medrivende billeder, fx der hvor de arabiske mænd ridder ud i ørkenen mens de synger og kvinderne samtidigt står på klipperne og "kalder" dem ud. Det er en forbløffende bedrift at skabe sådan en film uden alle de typiske midler som action og kærlighed(og faktisk uden kvinder overhovedet). Jeg synes visse ting virker lidt mærkværdigt i filmen, om det er meningen er ikke til at sige, men det ændrer ikke på det faktum at det er en absolut filmperle.

Anmeldt af solaris57, Nyborg 21. september 2005
Filmen om en gåde er selv gådefuld
Lawrence er et begreb i Jordan den dag i dag. Oberst Lawrence skrev "visdommens 7 søjler" med baggrund i arabisk filosofi og hans oplevelser omkring 1.verdenskrig i området hvor han organisrede de arabiske beduiner imod de tysk støttede tyrkere. Visdommens 7 søjler er også en klippeformation i Wadi Rum ørkenen. Bogen har haft en stor indflydelse på filmen. Lawrences naive lommeuld blandet med en militærmand og efterretningsofficers mere kointante livsopfattelse. Det er korrekt at persontegningen i filmen er ret todimensional, men beskrivelsen af konflikten og magtstrukturerene er flerdimensional, og skildringen af T.E.Lawrence er også flerdimensional, for Lean har valgt en fantastisk følsom skuespiller til hovedrollen, Peter O'toole, som blev snydt for Oscar det år, ligesom også Omar Sharif var nomineret.Filmen var nomineret til 10 oscars, men fik 7 i 1962.
Jeg synes filmen samlet set er fremragende, og nyder dens vekslende strukturer og sympatier.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 23. marts 2004
Ørkensand
Mit syn på denne legendariske film har ændret sig ved sidste gensyn. Jeg ved helt enkelt ikke hvad jeg skal stille op med den! Hvad er det EGENTLIG den skal give mig? Det bliver et større og større mysterium for hver gang jeg ser den. Den virker som en souffle der synker mere og mere sammen. I modsætning til eks. BROEN OVER FLODEN KWAI, der underholder på uendeligt mange planer, så virker denne film mere og mere 2-dimensionel. Jeg bøjer mig for dens elegante prægtighed, men jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal tage med mig fra al denne extravagance. Den er underligt uforløst. Men hvis DET var Leans vision, at man således skulle føle det sammenknugede ved Lawrences ejendommelige skæbne, så er filmen sådan set genial. Men hvorfor taler alle så om den som "storslået, episk, brusende" etc.?! Ja, ja nok om det. Man burde lave en parodi på denne film. I could do with a laugh!

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 20. marts 2004
Fremragende
Lawrence of Arabia kunne ligne en film om imperialismens nyttige idioter. Mens Lawrence er optaget af forestillingen om den noble vilde, er staterne optaget af profit og politikerne af rænkespil. Filmen kan sagtens ses som et indlæg i den gryende, intellektuelle indsigt i, hvad 1. Verdenskrig i virkeligheden var og den gryende forståelse, der førte til ungdomsoprøret.
David Lean er en af filmhistoriens største filmskabere - og Lawrence of Arabia er hans største film. Intet under, at Steven Spielberg satsede stort på renoveringen - og tak for det. Jeg tror ikke, denne film er overgået i sin genre.
Se den på Superbit. Igen og igen.

Ret din egen anmeldelse af Lawrence of Arabia - klik her

Start en debat om filmen Lawrence of Arabia - klik her

Start en debat om denne udgave af Lawrence of Arabia (Restored Version) (Blu-ray) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45