Time flies like an arrow. Fruit flies like a banana.
Studio 60 on the Sunset Strip er et live sketch show i stil med Saturday Night Live. Igennem længere tid er showet dalet i seertal, men hvad værre er: Kvaliteten af showet er dalet endnu mere. En aften bliver det for meget for showets producer, så midt i udsendelsen træder han ind foran kameraerne og giver sig selv, showet og amerikanerne generelt en stor opsang. Han bliver naturligvis fyret på stedet, og nu står TV selskabet bag showet med et problem: De skal rette op på den skade, den tidligere producers raserianfald har forårsaget, og de skal finde en til at køre showet videre.
Stationens nye præsident, den unge energiske Jordan McDeere (Amanda Peet), foreslår, at man hiver to gamle kendinge ind: Forfatteren Matt Albie (Matthew Perry) og instruktøren Danny Tripp (Bradley Whitford). For flere år siden forlod de to showet i vrede for at forfølge en karriere i filmbranchen, og de er lige præcis det friske pust, Studio 60 har brug for.
Noget tøvende siger de to ja til opgaven velvidende, at det ikke bliver et nemt projekt. Undervejs må de kæmpe mod dumme chefer, dumme fokusgrupper, Matts on/off forelskelse i en af showets stjerner, religiøse grupper, der protesterer mod de religiøse jokes og sponsorerne, der protesterer mod alle jokes! Men lige meget hvilke problemer de løber ind i, er der intet, der må distrahere dem fra deres fornemste opgave: At levere 1,5 times hysterisk morsomt show i den bedste sendetid hver fredag aften.
Man føler sig fristet til at hæve stemmen og råbe meget grimme ting mod himlen, når de amerikanske TV-producenter endnu en gang får kolde fødder og lukker ned for en spændende, udfordrende og anderledes serie, bare fordi den ikke klarer sig lige så godt som CSI. Studio 60 on the Sunset Strip holdt kun en enkelt årgang på 22 afsnit.
Med sit umiddelbart simple koncept udfordrede Studio 60 seerne til at tage et godt kig på de politiske og religiøse konflikter, der præger vores hverdag, ikke mindst i USA, og den vovede at påstå, at verden måske ikke altid var så sort/hvid, eller rød/blå, som den somme tider bliver præsenteret på TV.
Det er Aaron Sorkin, manden bag West Wing, der har skabt Studio 60, og de to serier minder på nogle punkter meget om hinanden. Begge foregår på en mildest talt kaotisk arbejdsplads, begge har et hav af karakterer, der zig-zagger rundt mellem hinanden, mens kameraet glider fra den ene samtale til den anden uden at lade os trække vejret. Men Studio 60's konflikter er på mange måder mere personlige og nærværende
Krigen i Irak bliver taget under behandling, da en kidnappet soldat viser sig at være en af showets stjerner, Tom Jeters, bror. I stedet for at tackle situationen fra et storpolitisk synspunkt får vi konflikten helt ind på livet, mens Jeters familie nervøst afventer besked fra slagmarken. En anden af de gennemgående problematikker, skænderiet mellem de religøse og de almindelige mennesker, bliver personificeret i forholdet mellem den dybt religiøse Harriet Hayes (Sarah Paulson) og den kyniske realist Matt Albie, der ikke kan finde ud af, om deres livsfilosofi er vigtigere end deres følelser for hinanden.
Sorkin formår gang på gang at behandle sådanne tunge emner midt i det kaotiske virvar, der foregår bag kulisserne på et live show, og så skriver han replikker som en drøm, et faktum fans af West Wing allerede vil være bekendt med.
Men hvorfor blev serien så ikke et hit? Det er der nok flere årsager til: Først og fremmest lægger den ikke skjul på sin politiske overbevisning, og allerede der ryger halvdelen af det potentielle publikum. Dernæst forvirrede det mange, at serien handler om et satirisk sketch show, uden at man egentlig fik lov til at se særlig meget af showet. Humoren i serien opstår, når de vanvittige talenter støder ind i hinanden, mens de ikke er "på". Seriens største problem er dog nok den måde, Sorkin med uhyggelig præcision slår ned på nogle af det moderne mediesamfunds fejl og mangler. Det er jo de færreste, der kan lide at se sig selv blive udstillet på TV, specielt hvis man bare har lyst til at flade ud, se på noget sjovt og glemme virkeligheden. Men det får man ikke lov til, så længe Studio 60 er på.
David
Specielt om denne udgivelse:
- 1. sæson (2006/2007)
- 22 episoder fordelt på 6 plader. Spilletid ialt ca. 931 min.
Special Features:
- Kommentarspor på pilot episoden
- Featurette: In Depth - The Evolution of Studio 60
Episoder:
- Pilot
- The Cold Open
- The Focus Group
- The West Coast Delay
- The Long Lead Story
- The Wrap Party
- Nevada Day (1:2)
- Nevada Day (2:2)
- The Option Period
- B-12
- The Christmas Show
- Monday
- The Harriet Dinner (1:2)
- The Harriet Dinner (2:2)
- The Friday Night Slaughter
- 4 a.m. Miracle
- The Disaster Show
- Breaking News
- K & R (1:3)
- K & R (2:3)
- K & R (3:3)
- What Kind Of Day Has It Been
|